Pastor novi predsednik Skupštine Vojvodine?

"Velika je verovatnoća da ću biti predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine", izjavio je gostujući u emisiji "1 na 1" RTV, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor.
"Velika je verovatnoća da ću biti predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine", izjavio je gostujući u emisiji "1 na 1" RTV, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor.

"Postignut je načelan dogovor. Ne znam da li će LSV pristati na to, ali smatram da DS i SVM imaju dovoljan kapacitet da predlože predsednika pokrajinskog parlamenta. Mesto predsednika Skupštine APV nije uslov podrške DS na republičkom nivou", kazao je Pastor i dodao da će sednica pokrajinskog parlamenta biti održana 22.juna. "Očekujem da će oko 26. i 27.juna biti formirana u nova Vlada Vojvodine", rekao je Pastor.

Komentarišući to što se formiranje republičke vlade odužilo, Pastor je rekao da ne zna zbog čega se još uvek nije formirala vladajuća većina.

"Kada sam pre desetak dana razgovarao sa Borisom Tadićem činilo se da je većina formirana. Međutim, sada slušamo neke nove izjave u kojima prepoznajem neku vrstu prezasićenosti i gubljenja živaca, što nije dobro. Postoji velika opasnost da izgubimo previše vremena i na kraju dočekamo nove izbore. Bojim se da ćemo se zablokirati i mnogo izgubiti u zaustavljanju negativnih ekonomskih i socijalnih tokova. Ukoliko dođe do političke nestabilnosti, na površnu će isplivati mnoga pitanja. Ti problemi poput nezadovoljstva vojvođanskih seljaka, javne svojine, "sedam posto" dobiće veći intenzitet i naboj. Vlada koju bi činili DS-SPS –LDP je i dalje najrealnija varijanta. Ako do nje ne dođe doći ćemo u pat poziciju. Ne verujem da SNS može da obezbedi parlamentarnu većinu", ocenio je lider SVM.

On je dodao da ukoliko DS ne bude u vladi to se neće ugroziti saradnju sa SVM na pokrajinskom i lokalnom nivou.

"Jasno smo rekli da nismo zadovoljni kako se DS odnosila prema Vojvodini. Platili smo cenu istiskivanjem iz Subotice i Sente. Međutim, DS je jedina realna opcija i sa Tadićem smo postigli načelan dogovor. Razgovori na lokalnom nivou su u toku i idu u dobrom pravcu. Nadam se da će i odnosi u Subotici biti izglađeni", objasnio je on.

  • 15.06.2012 11:46
    @Anonimus
    Oprosti što nismo zadovoljni. Evo, pustićemo da gospodin Pastor i dalje mešetari.
  • 15.06.2012 09:55
    Pastor nije po volji, a to se vidi po crvenim klikovima,
    osobama koji bi zeleli jos dugo,dugo da mesetare po Vojvodini
  • 15.06.2012 07:14
    jedino ako sekretarijat svoj prepusti ligi, onda može. nisu mu porasli rezultati kao ni ds-u a ni sps-u u Vojvodini, samo je liga napravila bum u pokrajni i gradu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti