Od danas do dokumenata i putem SMS-a

Novosađani od danas mogu da zakazuju termine za biometrijsku ličnu kartu i pasoš putem SMS poruka na broj 2224.
Novosađani od danas mogu da zakazuju termine za biometrijsku ličnu kartu i pasoš putem SMS poruka na broj 2224.

Policijska uprava Novi Sad saopštila je da je softver koncipiran tako da korisnika porukama vodi do konačnog zakazivanja termina. Kompletno upustvo za slanje poruka za zakazivanje, građani mogu da vide na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a cena poruke zavisi od mobilnog operatera.

Uvođenjem ovog sistema očekuje se da će prestati stvaranje gužvi ispred šalter-sala poclije. Podsetimo da Novosađani od prošle godine mogu preko portala e-uprava da zakažu termin za predaju dokumenata u policiji 15 dana unapred.

  • mala

    16.06.2012 07:43
    Zakazivanje preko e-uprave za sada dobro funkcionise, ali mi nije jasno zbog cega tako nesto nije moguce i za vozacke dozvole..za izdavanje ili promenu vozacke i dalje postoje redovi, a bude i dana kada im ne radi sistem za brojeve, pa moras da dzedzis u redu po 5-6 sati..a onda ti kazu kako ti "fali jedan papir" i onda mozes samo da places, jer ti se pakao cekanja u redu osmehuje ponovo.
  • MitarNS

    16.06.2012 07:05
    E uprava
    Moram da pohvalim elektronsko zakazivanje, zakazao sam vadjenje pasosa za klinca preko neta i za divno cudo sve smo obavili za 15 min. Stvarno svaka cast. Jedina zamerka je mozda sto to nisu ranije uradili. Ajde da i mi pohvalimo jednom nesto sto je dobro
  • 15.06.2012 14:19
    @Daca
    Redovi će uvek postojati, dokle god ljudi rade sve u poslednji momenat. Može se 30 službenika zaposliti u svakoj sali, opet ne bi bilo dovoljno. Ja sam sve završio za 2 x 15 minuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti