"Brankova nagrada" Matice srpske Milošu Jociću

Žiri za dodelu Brankove nagrade Matice srpske, za diplomske i seminarske radove u školskoj 2010/2011. godini, jednoglasno je danas odlučio da prva nagrada pripadne Milošu Jociću, studentu Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Žiri za dodelu "Brankove nagrade" Matice srpske, za diplomske i seminarske radove u školskoj 2010/2011. godini, jednoglasno je danas odlučio da prva nagrada pripadne Milošu Jociću, studentu Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Jocić je priznanje dobio za rad "Baba-vještica u ‘Gorskom vijencu’ Petra Petrovića Njegoša - između tradicionalnih predstava i modernog viđenja sveta", saopštila je Matica srpska.

Dve druge nagrade dobile su studentkinja novosadskog Filozofskog fakulteta Tatjana Vujnović i njena koleginica sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Sofija Pajović. Tri treće nagrade pripale su Bojanu Rajeviću sa Filozofskog fakulteta u Nikšiću i studentima novosadskog Filozofskog fakulteta Marku Bogunoviću i Trivunu Kalabi.

Žiri Brankove nagrade Matice srpske u sastavu dr Gordana Raičević (predsednik), dr Dragana Vukićević, dr Radoslav Eraković, dr Vojislav Jelić i dr Zorica Hadžić pregledao je 27 dostavljenih radova. Priznanja će dobitnicima biti uručena 29. juna.

  • Margita

    18.06.2012 12:02
    Veliko priznanje
    Milošu Jociću, ti i znaš i umeš.
    Iskrene čestitke za Brankovu nagradu.


  • Milena

    17.06.2012 07:28
    Studenti, svaka čast!
    Iskrene čestitke našoj talentovanoj mladeži,
    Milošu Jociću, pre svih.Velika čast je dobiti
    nagradu koja nosi Brankovo ime.
    Neka to bude podstrek da se o svima njima još mnogo lepog čuje.
  • ‚milena

    16.06.2012 22:02
    studenti svaka čast..
    Iskrene čestitke, našoj talentovanoj mladeži,Mi
    lošu Jociću, pre svih.
    Velika je čast dobiti priznanje koje nosi Brankovo
    ime, neka to bude podsrek da se o svima njima, još mnogo lepog čuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti