Počinje Sinema siti

Francuskim filmom "Osvajanje", režisera Gzavijea Durinžera, u Srpskom narodnom pozorištu večeras počinje Filmski festival Sinema siti, koji traje do 23. juna i tokom koga će publika biti u prilici da vidi oko 100 filmova.

Francuskim filmom "Osvajanje", režisera Gzavijea Durinžera, u Srpskom narodnom pozorištu večeras počinje Filmski festival Sinema siti, koji traje do 23. juna i tokom koga će publika biti u prilici da vidi oko 100 filmova.

Film kojim će biti otvoren Sinema siti premijerno je prikazan na festivalu u Kanu, a radi se o šaljivoj polubiografskoj drami o bivšem predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju koja prikazuje kako izgleda pohod na vlast i osvajanje političke scene, koja je cena političke moći, koliko i šta se sa njom dobija, a koliko i šta gubi.

"Nacionalna klasa" je takmičarska selekcija koja predstavlja najbolja domaća filmska ostvarenja, ekskluzivne svetske premijere domaćih filmova i brojne domaće filmske autore i ekipe filmova. Jedna od glavnih takmičarskih selekcija u okviru festivala je "Exit Point", selekcija internacionalnih filmova koja predstavlja filmove prikazane na značajnim svetskim festivalima. "Educons Hungry Days" je internacionalna takmičarska selekcija koja će predstaviti prve i druge filmove autora iz celog sveta, a "Up to 10.000 Bucks" podrazumeva učešće filmova koji su snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara.

Publika će biti u prilici da na pet lokacija vidi filmove koji učestvuju na Festivalu. Projekcije su u Srpskom narodnom pozorištu, u Katoličkoj porti, u "Areni Cineplex" u salama 1, 3 i 4, u Kulturnom centru Novog Sada i u Maloj sali Pozorišta mladih. Cena ulaznica je 150 dinara, a posetioci će moći da ih svakog dana od 10 do 15 sati kupe na biletarnici "Gigstix" u "Pariskom magazinu", a od 15 časova pa do početka projekcije ulaznice će se prodavati na lokacijama na kojima će filmovi biti prikazivani.

  • Piplfoks

    18.06.2012 07:52
    Mogu da se kladim da većina onih koji pišu 'plati 150 dinara i ne kukaj' idu na projekcije s besplatnim kartama, iz jednostavnog razloga što znam da se svake godine podeli barem 200-nak karata za svaku projekciju. Ko ne dobije kartu, do sada je uglavnom išao na besplatne projekcije u parku - a što i ne bi? Festival su platili grad i pokrajina, filmovi često i nisu takvi da baš želiš da potrošiš novac na njih, a junske večeri uostalom i nisu za sedenje u dvorani. Što se mene tiče, te besplatne projekcije i žurke na tvrđavi su jedino što je bilo zanimljivo, sad CC k'o da i ne postoji.
  • Anonimus

    17.06.2012 01:26
    Budimo srecni sto uopste imamo Cinema City. Bar to mozemo priustiti za jedan-dva filma. Hvala i za ovo. Neki nemaju nista.Sede kuci za kompjuterom i ne mrdaju nige iz kuce. Hvala Gradu za malo razonode.
  • krcko

    16.06.2012 23:32
    dzabaka
    Cinema City razmislja da od sledece godine, samo za novosadajane, organizuje sve predstave potpuno besplatno, uz dzabe kokice i koka-kolu, a oni koji za dzabe posete sve besplatne projekcije, uci će i na EXIT festival za dzabaka, te ce tako novosadjani potpuno besplatno imati kompletan provod. Tako da će čašćavanje novosadjana biti tuto-kompleto sprovedeno, verujući da njihovoj sreće i zadovoljstvu nikada kraja neće biti! Novosadjani u potpunosti zaslužuju takav tretman, jer su, nesumnjivo, neverovatno kompletno svi zaslušni za kulturni i zabavni život celog grada, niko na svetu nije kao novosadajani, definitivno potvrđeno. Idemo sevi - FREE, FREE, FREE!!! Jeeeee

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti