Taksisti blokiraju Novi Sad za vreme Egzita?

Grupa novosadskih taksista nezadovoljnih radom nekoliko sindikalnih udruženja, planira da samostalno organizuje blokadu ključnih saobraćajnih tačaka u gradu tokom trajanja Egzit festivala, kako bi skrenuli pažnju na niske i ekonomski neisplative cene.

Grupa novosadskih taksista nezadovoljnih radom nekoliko sindikalnih udruženja, planira da samostalno organizuje blokadu ključnih saobraćajnih tačaka u gradu tokom trajanja Egzit festivala, kako bi skrenuli pažnju na niske i ekonomski neisplative cene.

Kako za Novine novosadske kaže sagovornik koji je želeo da ostane anoniman, osamdesetak novosadskih taksista spremno je da u potpunosti obustavi rad i blokira Bulevar Mihajla Pupina, kao i još nekoliko bitnih raskrsnica u gradu, jer je sramota da "rade za benzinske pumpe i automehaničare", kao i da je nedopustivo "da strance koji su došli da ostave 300 ili 400 evra voze po najjeftinijim cenama u Evropi, u momentu kada srpska privreda propada".

-Zahtevamo da grad poveća minimalnu cenu naših usluga jer ona nije u skladu sa ekonomskom i tržišnom situacijom, zbog čega nam je ugroženo pravo na rad, ali i da se izbori sa nelojalnom konkurencijom, taksistima bez dozvola, kao i linijskim prevoznicima, koji ne postoje kao zakonska kategorija. Ako ne bude bilo drugog načina, ispaštaće građani Novog Sada i turisti, zbog bahatosti gradskih vlasti – kaže on.

  • MC MC

    05.07.2012 00:21
    Volim Taxi
    Problem naseg srpskog naroda je ocigledan...
    Ti nista neradis on nista neradi ona sedi ceo dan na guzici i svi oni zaradjuju...
    A ja zamisli imam malu dnevnicu...a raaaaadim ali umirem od posla .... I JA CU NJIMA POKAZATI DA VIDE ONI KAKO JJJAAA ALI JJAAAA RADIM AALII JAAAAAAAAAAAA SAMO JAAAAA RAAAAADIM I IMAM MALU DNEVNICU... iii oni neka malo rade a ne samo da se vozikaju u autima dok JJJJAAA ali JAaaaaaa rraaddiimmm a imam malu dnevnicu...
    Problem svega je ono JA vise radim od NJega NJe itd... E ali JJAaaa radim imam malu dnevnicu i posten sam jer STA radim za male pare posteno... A ONI su lenstine vozikaju se ceo dan guzice odmaraju Dok JJJAA ali Jaaaa radim ceo dan za malu dnevnicu... P.S.podrska za taxiste :)
  • 21.06.2012 19:07
    Da li neko zna kolika je plata u proseku ljudima koji voze za Novus i slične firme?
  • 20.06.2012 09:04
    021 taxi?
    Strajk?Pa sto se ne okupe ispred gradske inspekcije i strajkuju.Oni nista ne rade po ceo dan,samo u kancelariji otpadaju.Tu i tamo izadju da pregledaju par vozila u moru nelegalnih taksista.Oni su kljuc problema taxi prevoza.A onda se pravdaju da nemaju dovoljno ljudstva.Oni su dopustili sve,nisu taksisti i narod kriv.Treba ih smeniti i dovesti ljude koji zele da naprave reda i koji nisu korumpirani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti