Od jula naplata parkinga na Sajmištu

Parkiranje će se od 2. jula naplaćivati u nekoliko ulica na Sajmištu, saopšteno je iz "Parking servisa".

Parkiranje će se od 2. jula naplaćivati u nekoliko ulica na Sajmištu, saopšteno je iz "Parking servisa".

Na osnovu rešenja Gradske uprave za saobraćaj i puteve, ulice u kojima će se ubuduće naplaćivati parking su: Novosadskog sajma (od Bulevara oslobođenja do Mičurinove), Kosančić Ivana, Devet Jugovića, Toplice Milana, Bore Prodanovića, Uroša Predića, Nikole Tesle i Mičurinova (od Novosadskog sajma do Nikole Tesle).

Ova parkirališta će biti u režimu plave zone, bez vremenskog ograničenja. Prve dve nedelje kontrolori "Parking servisa" će obaveštavati građane o početku naplate, a od 16. jula počeće da izdaju doplatne karte, dodaje se u saopštenju.

Građani koji stanuju na ovim lokacijama imaju pravo na povlašćenu stanarsku kartu po ceni od 186 dinara mesečno. Ove karte se izdaju u prostorijama "Parking servisa" u Ulici Filipa Višnjića 47, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova. Za regulisanje stanarske karte potrebno je, pored originala na uvid, dostaviti fotokopije lične karte i saobraćajne dozvole. Stanari okolnih ulica - Cara Uroša, Nenada Mitrova, Paje Jovanovića, Dr Milana Petrovića, Pere Dobrinovića i Đorđa Bešlina, takođe imaju pravo na povlašćenu stanarsku kartu.

Izgradnjom privremenog parkirališta na parceli između Bulevara oslobođenja i Ulice Kosančić Ivana, gde se ostavljanje vozila neće naplaćivati, "Parking servis" povećava kapacitet parkirališta u ovom delu grada za dodatnih 120 mesta, dodaje se u saopštenju. Vozači i dalje mogu besplatno da koriste parkiralište u Ulici Branimira Ćosića, kao i parking između Mičurinove i Hajduk Veljkove ulice.

  • Galawix

    30.06.2012 21:11
    Hmmm...
    Ne mogu da uhvatim dovoljno vazduha i pljuvačke, da kažem sve što su zaslužili, ova banda lopova neopevanih, secikese i naobičniji pljačkaši, bez obraza i časti.

    Sram da vas bude sve nagomili, paraziti jedni nezasiti. Dabogda vas grom pronašao i u zemlju zakucao, siledžije jedne bez mere i kraja.

    Fuj, povraća mi se od vas.
  • @ G

    30.06.2012 14:39
    U mojoj ulici zbog blizine jedne novosadske pijace decenijama nije bilo mesta za parkiranje od silnih kombija, kamioneta, pik apova sa kojima su pijacari dovozili robu. Od 5 ujutru do 6 posle podne ni jednog jedinog slobodnog mesta. Ako bi se neko mesto i oslobodilo na njega bi ulatao neko od kupaca proizvoda sa pijace a taj bi cesto kampovao i po nekoliko sati dok obavi i sve ostale poslove usput. Mogao si satima da kruzis oko kvarta i da ne nadjes mesto za parkiranje a stanujes u tom istom kvartu. Vozila smo morali da ostavljamo i po par stotina metara dalje i tako zauzimamo mesta onima u drugim kvartovima. Od kako je uvedena naplata razni kombiji samo istovare robu i nekud odu a musterije vise ne kampuju po nekoliko sati. Ostanu max sat vremena pa i manje, taman dok sve ne pokupuju. Od tada u 95% slucajeva mesto za parkiranje nadjem odmah a u onih 5% slucajeva posle jednog kruga oko kvarta. Hvala Parking servisu a godisnja parking karta i nije skupa a omogucuje parkiranje i u jos nekoliko sporednih ulica.
  • ns

    30.06.2012 11:14
    ma koji lopovi svaka bre čast konačno ćemo moći da dišemoi da parkiramo pred kućom do sad je bio haos i to svi koji pljujete znate jer ste nam vi zabadali aute i pikape pred adresama jer se nije plaćalo, pisali smo i tražili i evo konačno, hvala hvala hvala!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti