Akcija prevencije narkomanije u Katoličkoj porti

Akciju prevencije narkomanije, "Prevencija na ulici", od sutra pa do 13. jula organizuje Udruženje za pomoć zavisnicima "Raskršće".

Akciju prevencije narkomanije, "Prevencija na ulici", od sutra pa do 13. jula organizuje Udruženje za pomoć zavisnicima "Raskršće".

Akcija će se odvijati svakog četvrtka i petka od 17 do 21 sat u Katoličkoj porti.

"Cilj je da navedemo mlade da donesu odluku da ne probaju drogu. Na projektu će biti angažovani rehabilitovani zavisnici, koji će deliti flajere, pričati o posledicama uzimanja droge i upozoravati na pogrešne odluke koje su njih same odvele u narkomaniju", kaže koordinator projekta Jovica Oluški.

Poslednja istraživanja koja su rađena u Novom Sadu pokazala su da je skoro polovina, čak 48 odsto mladih koji imaju do 24 godine probala neku vrstu droge. "Dosadašnje preventivne akcije koje su sprovođene pokazale su se kao formalne i ne daju rezultate. Mnogo je značajnije da mladi upravo od bivših zavisnika čuju kakva su njihova iskustva, ali i kakve posledice ima drogiranje", objašnjava Oluški za "24 sata".

  • 22.06.2012 22:01
    @btw
    A što to ne pokazuju kad dođu u školu da održe predavanje da deca na vreme vide šta im se pred školom nudi
  • Milos

    21.06.2012 11:45
    Svaka cast!
    Potrebno je jos vise pricati o ovom problemu veoma prisutnom u ovom nasem gradu. Imam 30 god. a pre vise od 6 godina zavrsila se moja kratka epizoda sa drogama, ali bez podrske dobrih i bliskih ljudi bilo bi mnogo,mnogo teze prestati.
  • Aleksa

    21.06.2012 09:21
    Haha...
    ...hahaha! Ovo je sjajno! Bolje mesto da pocnu svoju akciju, od K. porte nisu mogli pronaci! Bulls eye! Svaka cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti