Grad neće da se meša u spor Egzita i Vodovoda

Gradska vlast u Novom Sadu ne želi da komentariše nesuglasice između Egzita i Vodovoda o mestu postavljanja kampa za goste festivala i neće posredovati u tom slučaju, rečeno je danas u Gradskoj kući.
Gradska vlast u Novom Sadu ne želi da komentariše nesuglasice između Egzita i Vodovoda o mestu postavljanja kampa za goste festivala i neće posredovati u tom slučaju, rečeno je danas u Gradskoj kući.

 

U Gradskoj kući napominju da je struka jedina koja može da oceni da li postoji opasnost ukoliko Egzitov kamp i ove godine bude postavljen u blizini izvorišta vode na Petrovaradinskoj adi. Sa druge strane, u portaprol ovog preduzeća Davor Santrač za 021 kaže da Vodovod neće promeniti svoj stav oko postavljanja  kampa na prostoru iznad izvorišta vode.

"Našu saglasnost, ukoliko se i udostoje da je traže, organizatori neće dobiti. Saglasnost koja je data 2009. godine važila je isključivo za tu godinu i pod strogo određenim uslovima. Brine nas mogućnost da će ljudi koji misle da o kvalitetu pitke vode govore filteri iz akvarijuma za ribice biti u stanju da svoje "kampiste" postave na takav način da ne ugroze vitalne interese 400 hiljada stanovnika ovog grada", kaže Santrač za naš radio.

Podsetimo, u ovom preduzeću najavili su mogućnost isključenja bunara na izvorištu Petrovaradinska ada, ukoliko organizatori Egzita ne odustanu od postavljanja kampa na Oficircu. Ukoliko do toga dođe, svi delovi Novog Sada će nekoliko nedelja svakog dana naizmenično biti bez vode po nekoliko sati. Iz kompanije Egzit na ovo su odgovorili saopštenjem, u kom se navodi da će, ukoliko ovo JKP istraje u "neodgovornoj i neozbiljnoj uceni", kamp preseliti na drugu, "lošiju" lokaciju.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''EXIT protiv Vodovoda''.

  • Očajan od raznih gluposti

    22.06.2012 12:14
    eteo im kasarna na Trandžamentu
    kako ih nije sramota. Neće da se mešaju. Koga su građani birali u Maju na izborima;jesu li birani i gradski predstavnici?
    Pa ko će da ih onda zaštiti od toga kada ne budu imali vode na 30 stepeni zbog toga što se Vodovod i Exit prepucavaju.Ko šmirgla narod ako ne bude imao vode. Pazi Boga ti, Grad se ne meša. Za šta će Grad još proglasiti da nije nadležan?
    Eto im kasarna na Trandžamentu, pa nek se tamo organizuje kamp svake godine. Nek se tamo organizuju sa vojskom, ako li je uopšte tamo i ima.
  • Вашаводанашабрига

    22.06.2012 09:05
    Биће добро
    Свега овог не би било да је град Нови Сад на време устипио Егзиту Водовод на коришћење у наредних 100 година - уз накнаду ојро по кубику воде. Наравно, накнаду би плаћао град Нови Сад Егзиту, да не буде забуне.
  • Baba Roga

    22.06.2012 07:27
    Mačkov sprud
    A kako bi bilo da se komplet "EXIT" festival premesti na Mačkov sprud?! Pa ako je nizak vodostaj festivala će biti, a ako ne...
    više sreće dogodine!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti