Isplovila regata iz Novog Sada

Plovni karavan pod zastavom "Vode Vojvodine", koji čine čak 93 jahte i oko 220 članova posade, isplovio je jutros u 9 sati iz Novog Sada.
Plovni karavan pod zastavom "Vode Vojvodine", koji čine čak 93 jahte i oko 220 članova posade, isplovio je jutros u 9 sati iz Novog Sada.

Tokom jedanaest dana regate u ovoj jedinstvenoj nautičkoj avanturi "panonski mornari" preploviće blizu 300 kilometara. I ove godine reč je o međunarodnoj regati, zahvaljujući učešću nautičara iz Hrvatske, a tu su i zaljubljenici u plovidbu iz Novog Sada, Beograda, Sremskih Karlovaca, Zemuna, Novog Bečeja...

Novosadsku prevodnicu regataši su prešli oko 10 sati ujutru, a potom se uputili ka prvoj odrednici na ove godine – Bačkom Petrovcu, javlja RTV. Odatle, regata nastavlja put Bača, Srpskog Miletića, Sombora, Bezdana, Kljajićeva, Doroslova i Bačkog Gračaca.

Novina u ovogodišnjoj regati je što će plovni karavan imati i suvozemnu posadu- četvoro biciklista iz Novog Sada koji će rutu regate izvozati na svojim dvotočkašima. Regata se organizuje povodom Međunarodnog dana Dunava - 29. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti