Lažni nosači prtljaga kradu kofere

Na dolaznim peronima Međumesne autobuske stanice u Novom Sadu putnici sve češće ostaju bez prtljaga, koji im pokupe lopovi.
Na dolaznim peronima Međumesne autobuske stanice u Novom Sadu putnici sve češće ostaju bez prtljaga, koji im pokupe lopovi.

Kradljivci koriste gužvu dok putnici izlaze iz autobusa i kupe tuđe torbe iz prtljažnika, a uglavnom se predstavljaju kao nosači koji torbe trpaju na kolica i brže-bolje ih odnose.

U upravi stanice kažu da se, i pored pojačane kontrole, krađe nastavljaju. Prema njihovim rečima, obezbeđenje stanice ih izbacuju napolje, ali lažni nosači se vraćaju, vrše pritisak na putnike da im za novac nose prtljag, ili naprosto kradu torbe iz bunkera ispod autobusa.

  • 26.06.2012 16:20
    Ako već lopovima ne mogu ništa, odakle im pravo da naplaćuju staničnu uslugu? Ili ona obuhvata nešto sasvim treće od životne važnosti za putnike, spram čega su krađe samo kolateralna šteta?
    Danas se i sama država sa svojim "uredbama" sa telefonskih sednica utrkuje sa raznoraznim firmama, ko će više da opljačka građane a da im za to ne pruži apsolutno ništa što im može umanjiti dobit.
    Koliko još možemo da trpimo?
    Trulež i korupcija su zavladale na samom državnom vrhu, a zatim se kao poželjan model ponašanja spustile u sve pore našeg društva, i sada nas polako kao neki rak izjedaju iznutra a mi se pravimo nesvesni.
    Sramota, ali naša jer mi još uvek možemo da se stidimo, za razliku od njih koje nije ni briga za nešto drugo osim otimanja narodnih para.
    Još jednom, koliko još možemo da trpimo?
  • Slusalac

    25.06.2012 15:35
    Ruglo grada.
    Kao sto je neko napisao MAS je sramota za Novi Sad.
    Parkirana putnicka vozila na dolaznim peronima,ako se oni tako mogu nazvati,kao i na parkingu za autobuse.
    Gomila besposlenih ljudi koji primaju platu za nerad na MAS-u.
    Ako JGSP Novi Sad ne moze da dovede stanicu u red neka je lepo proda ili na neki drugi nacin ustupi onome ko ce znati njome da upravlja.
    Sramota,sramota ,sramota.
    Otvorite stanicu ATP "VOJVODINE" . Ono je stanica po evropskim standardima.
  • sadjanka

    25.06.2012 11:05
    tuzno
    Kada se vec zna da je ova pojava 'sve cesca', zasto se nesto ne ucini da se to vise ne desava? Eto, postavite kamere, zaposlite cuvara, 'peronskog' policajca, agenta u civilu, pohvatajte lopove i kaznite, verovatno se novi nece tako lako odlucivati na iste poduhvate. Da li bi bilo pametno obratiti se gradonacelniku? Ne znam, pretpostavljam da je on u poziciji da nadje resenje za ovaj problem (pa saradjuje sa policijom, drugim drzavnim organima, institucijama, raspolaze gradskim novcima). Narod se vise nece usudjivati ni da putuje, cak i kad je primoran. Za pocetak bi mogao vozac autobusa ili konduktre/pomocnik da izdaje brojeve i da licno preda prtljag vlasniku tiketa. Ili je to za njega previse komplikovano i tesko?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti