Promocija nove knjige Vesne Pešić u Radio kafeu

Naša poznata sociološkinja Vesna Pešić u Novom Sadu će u sredu promovisati svoju novu knjigu "Divlje društvo – kako smo stigli dovde", u organizaciji Peščanika i Radija 021.
Naša poznata sociološkinja Vesna Pešić u Novom Sadu će promovisati svoju novu knjigu "Divlje društvo – kako smo stigli dovde", u organizaciji Peščanika i Radija 021.

Ova knjiga se bavi Srbijom posle 5. oktobra, a čine je objavljeni i neobjavljeni tekstovi, prerađeni nastupi u radio emisijama i, uopšte, pogledi Pešićeve na razočarenje demokratskom scenom koja je petog oktobra sa vlasti svrgla Slobodana Miloševića.

"Srbija nazaduje već trideset godina. Kada se taj period posmatra u celini, ona je zabeležila privredni rast otprilike minus jedan odsto godišnje. Gde god da se baci pogled, skoro ništa ne funkcioniše. Svi elementi društvenog sistema su pogrešno postavljeni i daju loše rezultate. Stiče se utisak da se u našoj zemlji već dugo igra samo jedna igra – zero sum game", piše u predgovoru ovog izdanja.

"U takvu igru spada i ukrštanje opredeljenja da Srbija postane članica Evropske unije, sa odlukom da se Kosovo zauvek tretira kao deo Srbije. Drugo opredeljenje poništava prvo, pa će se i poslednji period koji je vodila proevropska vlada pod sloganom "i Kosovo i EU" upisati kao izgubljeno vreme", smatra ona.

"Nakon 5. oktobra neki pomaci nesumnjivo postoje, ali dugotrajno propadanje nadjačava slabašne pomake. Oni su nedovoljni za uništenu zemlju koja je slupala sve što je imala u ratovima devedesetih godina. I nije se povratila ni moralno ni materijalno. Drugi su za to vreme napredovali, pa ne treba da čudi što Srbija spada u najzaostalije zemlje Evrope. To znači da Srbija treba sve da menja", kaže Pešićeva.

Pored autorke, sa prisutnima će porazgovarati i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Vladimir Pavićević i glavna urednica Peščanika Svetlana Lukić.

Promocija knjige održaće se u sredu, 27. juna, u Radio kafeu (Miletićeva 45), a početak je zakazan za 19h.

  • ns

    27.06.2012 10:06
    anonimuse trebao bi znati da pokret belih listića ne dovodi ni do čega jer se isti niti pišu bilo kojoj opciji niti računaju u zbiru samo se ukupan broj izašlih smanjuje pri obračunu, jaka muda, što nije osnovala pokret/partiju/NVO pa radila nešto konkretno ako joj je stalo do društva. ne volem pasivne hejtere i pljuvače!!!
  • Rumljanin

    27.06.2012 09:57
    Veseli Sremac
    Da li će na promociji moći i da se kupi knjiga?
  • Mastodont

    27.06.2012 08:10
    Kad neko počinje komentar sa 'nekad sam je smatrao ogavnom što izdaje Kosovo', automatski je diskvalifikovan da komentariše Pešićkin pismeni iz drugogo osnovne, a kamoli njena politička ubeđenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti