Niko ne čuva posetioce Štranda

Obezbeđenje na Štrandu, plaži koju dnevno poseti nekoliko desetina hiljada Novosađana, nema prava da prekida tuče, privodi ili udaljava posetioce, a čak ni redovan pretres gostiju nije u skladu sa zakonskim regulativama.
Obezbeđenje na Štrandu, plaži koju dnevno poseti nekoliko desetina hiljada Novosađana, nema prava da prekida tuče, privodi ili udaljava posetioce, a čak ni redovan pretres gostiju nije u skladu sa zakonskim regulativama.

Istovremeno, u vreme najveće gužve, celu obalu "čuva" samo jedna patrola policije.

U prevodu, huligani mogu slobodno na Štrand da unesu alkohol, noževe, boksere i ostatak "ličnog arsenala", a ukoliko dođe do tuče, radnicima obezbeđenja ostaje samo da okrenu policiju, prekrste ruke i sačekaju epilog u hladovini. Bezbednost posetilaca, dakle, prepuštena je slučaju, jer su redarima ruke vezane zakonom, a MUP-u nedovoljnim brojem zaposlenih.

Naime, kako za Novine novosadske kaže direktorka JKP "Zelenilo", Nataša Rašeta, još uvek se ispituje kako su vinovnici sukoba koji se na kupalištu desio prošlog petka uneli pendreke, metalne šipke i drugo oružje, ali prema njenim rečima, "teško je govoriti o propustu obezbeđenja".

"Prema informacijama koje imam, tog dana su naši radnici oduzeli dosta alkohola koji su posetioci pokušali da prokrijumčare. Međutim, šipke koje su upotrebljene u tuči su, koliko sam čula, na rasklapanje i veoma ih je teško naći i pri detaljnom pretresu. Mi nemamo metalni detektor, a po zakonu je pitanje da li uopšte smemo da pretresamo goste. Takođe, protiv zakona je da se obezbeđenje meša u tuče, sprečava ih ili privodi učesnike", kaže Rašeta za ovaj portal.

Ona je takođe istakla da "Zelenilo" ima lepu saradnju sa MUP-om, kao i da tokom letnjih perioda ovu plažu redovno obezbeđuje policijska patrola. Na pitanje zašto nema više pripadnika policije, kao i gde je bila patrola dok su na Štrandu letele stolice i sevale pesnice, Rašeta je istakla da "Zelenilo nije adresa za to pitanje".

  • 27.06.2012 07:55
    Nato lutko, kada će plata? Lako je tebi sa 160.000...
  • Koko Bil

    26.06.2012 10:09
    Ima li nešto...
    Ima li nešto Nato-zlato što si uspela u svom životu da napraviš, a da je dobro i da ostane? Ima li nešto što s*ebala nisi?
    Molim te, za opšte dobro - ne diraj ništa! Vidiš da ti sve ide od ruke, kao sat u pozitivnom matematičkom smeru!
  • Fala Bogu neidem na Strand

    26.06.2012 10:01
    Ostavke odgovornih pod hitno!!Zaposliti momke koji imaju 'borilacke vestine'..bar njih 30,da cuvaju mirne gradjane koji se godinama odmaraju na strandu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti