Nema mesta na novosadskim grobljima

Gradsko groblje u Novom Sadu ima još samo 140 slobodnih mesta za sahranjivanje, dok su groblja u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici skoro popunjena.

Gradsko groblje u Novom Sadu ima još samo 140 slobodnih mesta za sahranjivanje, dok su groblja u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici skoro popunjena, piše Blic.

Portparolka "Lisja", Slavica Zeljković, kaže da oni za najviše dva meseca neće imati slobodnih mesta za sahrane. "Upozoravali smo na to, ali još ništa nije učinjeno zbog nerešenih imovinsko pravnih pitanja na teritoriji gde bi trebalo da bude deveto grobno polje. Zbog toga ne možemo da počnemo da uređujemo prostor", rekla je Zeljković.

"Ukoliko nam gradske vlasti nalože da počnemo sahrane na novoj parceli, to ćemo učiniti, iako još ne postoji građevinska dozvola, koju treba kasnije nabaviti. Takvu odluku moraju da donesu gradske vlasti, a ne ovo preduzeće", navela je direktorka "Lisja", Zorica Bajkin Jovanović.

U Gradskoj upravi za komunalne poslove kažu da zbog nelegalnog objekta na budućem grobnom polju još nije izdata građevinska dozvola. Vlasnik tog objekta je uložio prigovor na rešenje o parcelizaciji, a odgovor iz Ministarstva građevine još nije stigao.

Iz Gradske uprave saopštavaju da je Ministarstvu građevine upućen zahtev da u najkraćem roku okonča postupak kako bi se stekli uslovi za dobijanje dozvole i početak radova na opremanju novog grobnog polja. Odgovor se očekuje svakog dana, mada se neki pribojavaju da postupak ne bude okončan zbog početka godišnjih odmora.

  • Anon.

    28.06.2012 10:58
    IDEJA!
    Mogu i sa'rane na Štrand.
    Ionako sve tamo premeste kad ne znaju gde će!

    -.-
  • sour

    27.06.2012 13:09
    U Lisju vise nikoga nije sramota,pocev od direktorke,na dalje.Novce uzimaju svaki dan,salju opomene ,tuze,a sve ocekuju od grada.
  • 27.06.2012 10:23
    @Milan Sebicno
    Vec sada je ovde jedno veliko groblj....

    ulicama sve vise se pojavljuju zobi-ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti