Gde je 2,5 miliona pomoći za ugrožene od poplava?

Iako bi sve državne, pa tako i gradske institucije, trebalo da rade svoj posao bez obzira na to što se očekuju postizborne promene, većina ih još od izborne kampanje intenzivno zanemaruje svoje obaveze prema građanima.
Iako bi sve državne, pa tako i gradske institucije, trebalo da rade svoj posao bez obzira na to što se očekuju postizborne promene, većina ih još od izborne kampanje intenzivno zanemaruje svoje obaveze prema građanima.

Tako Zuzana Filko iz Kisača kaže za Radio 021 da nekoliko meseci grupa građana iz ovog mesta pokušava da u Gradskoj kući sazna da li će i kada dobiti drugi deo materijalne pomoći na ime štete koju su pretrpeli usled elementarnih nepogoda. "Iz Otvorene kancelarije nisu nadležni, rekli su da je Snežana Srećkov zadužena za nas, ali od Nove godine ja ne mogu da dođem do nje. Ne mogu da dođem ni do kabineta gradonačelnika. Jedino dobijam neku službu u kojoj kažu da će joj preneti, ali nikom ništa", kaže naša sagovornica.

Pomoć u građevinskom materijalu, krajem prošle godine, dobilo je sedam najugroženijih domaćinstava iz Kisača, ali njome nisu obuhvaćene porodice koje su uspele da se snađu nečekajući reakciju gradskih vlasti. Naša sagovornica kaže da je problem što su dobili materijal vredan 1,2 miliona dinara, što je manje od trećine pomoći koja ima je obećana: "Nećemo da budemo odgovorni pred javnošću da samo mi uzeli još dva i po miliona dinara. Ako je to Grad nama odobrio, na osnovu nalaza građevinske inspekcije, mi tražmo da nam se to isporuči i to što brže".

Brza reakcija je potrebna, kaže Zuzana Filko, jer će, ako se propusti leto, kasnije zbog vremenskih prilika biti teško izvoditi građevinske radove, čime će problemi porodica koje žive u neuslovnim kućama oštećenim u poplavama biti znatno komplikovaniji. Naša sagovornica dodaje da je ovim povodom kontaktirala Agenciju za borbu protiv korupcije, te da će ukoliko joj gradske vlasti ne kažu da li će i kada dobiti ostatak pomoći, ovoj instituciji morati da objasne šta se desilo s još dva i po miliona dinara. (D.S.)

  • tomorrow

    28.06.2012 06:20
    sta cekate!
    Sta ste cekali do sada, Agenciju ste trebali da kontaktirate odmah! Ovako ste im ostavili prostor za uzmicanje, a novac će te brojati sutra, ili malo sutra!
  • stručnjak

    28.06.2012 06:14
    snezana i patuljci
    gospođa je stvarno stručnjak za sve i svakoga. Da su pametni ovi što treba da dođu pod hitno bi trebalo da je stave na mesto koje joj i pripada, a to je nigde! Sramota je da neko takav odlučuje o sudbini nesrećnih ljudi.
  • 27.06.2012 21:03
    pojeli ih ds svm lsv sps i ostali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti