URS isključio Narodnu partiju zbog pregovora sa DS

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije je na današnjoj sednici isključilo iz URS-a Narodnu partiju, uz obrazloženje da je njena predsednica Maja Gojković u poslednjih mesec dana više puta grubo prekršila koalicioni sporazum.

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije je na današnjoj sednici isključilo iz URS-a Narodnu partiju, uz obrazloženje da je njena predsednica Maja Gojković u poslednjih mesec dana više puta grubo prekršila koalicioni sporazum.

- Uprkos odluci Predsedništva URS da se pregovori sa potencijalnim partnerima na republičkom i na lokalnom nivou o formiranju vlasti vode jedinstveno, Maja Gojković ih je vodila samostalno, neovlašćeno i u svom ličnom interesu - navodi se u saopštenju URS-a.

Gojkovićeva je, kako se objašnjava, dva poslanička mandata koja je dobila na izbornoj listi "URS-Mlađan Dinkić" mimo znanja i saglasnosti Predsedništva URS samostalno ponudila Demokratskoj stranci za pokušaj formiranja, kako su naveli, "patrljak vlade".

- Osim toga, Narodna partija je mandate osvojene na listama URS na lokalnim izborima u Leskovcu, Nišu i Mladenovcu takođe zloupotrebila u sopstvenom interesu. Ovakvim postupcima Narodna partija je pokušala da uruši jedinstvo i nanese štetu URS-u, zbog čega je danas doneta jednoglasna odluka o njenom isključivanju - navodi se u saopštenju.

Predsedništvo URS-a se, kako se dodaje, zahvaljuje Maji Gojković na dosadašnjoj saradnji i želi joj mnogo uspeha u daljem političkom radu.

  • Zoro

    27.06.2012 11:13
    Ima tu rezultata
    Žena više ne zna gde je levo (možda za desno još uvek nagađa, ipak joj je ta strana prirodnija). Jedino što je dobro uradila u Novom Sadu je to što je razbila novosadski G-17 na parčiće, a zajedno sa njima i svoju partijicu. Tako da što se mene tiče ipak ima respektabilne rezultate iza sebe (na sreću novosađana), i od mene dobija prelaznu ocenu.
  • Izvrnuta Tortica

    27.06.2012 08:08
    E Maja idi kod svog prirodnog prartnera DSa koji su te opljuvali u kampanji
    pozovite i Canka da druzenje
    Ne podrzavam DInkica al isto bih uradila da je meni neko busio koaliciju a preko moje liste uspeo bar negde da ubode dve fotelje....
  • LJuska bez kikirikija

    27.06.2012 08:03
    Sto mi zao..... hi hi hi :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti