Ruše centar, a vlast ćuti

Rušenje starog gradskog jezgra se nastavlja, a država pod čijom je zvančnom zaštitom strogi centar grada, uopšte nije zainteresovana to da spreči.
Rušenje starog gradskog jezgra se nastavlja, a država pod čijom je zvančnom zaštitom strogi centar grada, uopšte nije zainteresovana to da spreči.

Tako se umesto totalne rekostrukcije objekta, kakva bi bila primerena, u Njegoševoj 12, odnosno u blizini Gradske kuće i spomenika Svetozaru Miletiću, gradi četvorospratnica koja se prema projektnoj dokumentaciji uopšte ne uklapa u okolinu. Ipak, ona je u savršenom skladu sa susednom višespratnicom u Njegoševoj 10, za čiju bi izgradnuju, odnosno davanje saglasnosti da se takav objekat izgradi u strogom centru grada, neko trebalo da odgovara.

O kome je reč, u Gradskoj kući ne žele da otkriju, ali je za Radio 021 potvrđeno da je Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove 2003. godine za ovaj objekat izdala građevinsku dozvolu, kako se navodi - Branislavu Pejašinoviću i drugima. Takođe, ovaj problematični objekat, dve godine kasnije, dobio je i upotrebnu dozvolu.

Kako je reč o legalnom objektu, šteta koja je naneta kulturno-istorijskom nasleđu grada teško da će ikada biti nadoknađena. Ipak, još je gore što nadležni pokazuju potpunu nezaintersovanost za spračavanje dalje degradacije. Na pitanje Radija 021 - kako je moguće da se u centru grada, u delu koji je Vlada Srbije proglasila za kulturno dobro, u Njegoševoj 12, gradi potpuno novi, višespratni objekat, od nadležnih nema odgovora. Samo nam je rečeno da je Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove, investitor "Inobačka" doo, podneo zahtev za izgradnju stambeno-poslovnog objekta, te da je postupak izdavanja građevinske dozvole u toku.

Dodajmo da se na čelu Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove, pod čijim se okriljem sve ovo radi, trenutno nalazi Tijana Pavlov, a da je zamenica načelnice Julija Popić. (Dejan Stojičić)

  • emi

    26.07.2013 16:12
    tajkunFuckinggrad
    Novi Sad - evropska prstolnica korupcije, kriminala i bezakonja. Besprizorne njuske sede na rukovodecim mestima.
  • hoki

    24.07.2012 20:17
    Šta ti ANONIMUSU imaš protiv Turske?! Kamo sreće da je ova lopovska, neradnička, fukarska država kako su je srbi na vlasti napraviili, kao Turska, i to malo što ima turci su napravili.

    Koga je briga za Grad, pa samo gledaju kako pare da pokradu!Direktori JP sve rade za novac, krupan, sitan, samo da kradu. Sram ih bilo. A, ne možeš proći ulicom od rupa, prljavštine, smrada.
    Zapišavaju ceo centar, a komunalna policija postoji da bi nam gradski čelnici izvlačili novac preko njih. Ma Fuj!
  • 29.06.2012 09:41
    Svi dogovori o projektima koje finansira grad se dešavaju u restoranu "Stratus", svako veče se tamo susreću "kontraverzni biznismeni" sa direktorima javnih preduzeće i bivšim gradonačelnikom. Uz bogatu trpezu sa kvalitetnim vinima ,padaju dogovori ko će šta da proda gradu i koliko ide kome od naduvanih računa. Možda neki mikrofon sa se postavi ispod stola pa da se prikupe i dokazi o mitu i korupciji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti