Preminuo Željko Đurđevac Žiksa

Željko Đurđevac Žiksa, frontmen legendarnog novosadskog benda "Sing sing singers" i član benda "Šinobusi" iznenada je preminuo juče u Novom Sadu.
Željko Đurđevac Žiksa, frontmen legendarnog novosadskog benda "Sing sing singers" i član benda "Šinobusi" iznenada je preminuo juče u Novom Sadu.

Rođen je 1963. godine u Novom Sadu, a 1985. godine osnovao je bend "Sing sing singers", jedan od najuspešnijih novosadskih bendova s kraja osamdesetih godina.

Kasnije je svirao i u "Vojvođanskom bluz bendu", da bi se 2007. godine priključio "Šinobusima", sa kojima je snimio dva albuma i odsvirao veliki broj koncerata u zemlji i regionu.

Poslednji nastup sa "Šinobusima" imao je pre nekoliko dana ispred Radio Novog Sada, na koncertu povodom obeležavanja 55. rođendana emisije "Randevu s muzikom".

Nekoliko godina radio je kao muzički urednik na Radiju 021.

Žiksa će biti sahranjen u četvrtak u 16 sati na groblju u Titelu.

  • vukica

    19.07.2012 07:35
    nas novi sad
    Nas Novi Sad bez Dragana , Bogde, tebe...sve je dalje i dalje...Volim sto si bio deo moje mladosti...
  • prodanovic

    30.06.2012 01:07
    legenda
    poslednji pozdrav za ziksa od saleta sa naselja,falices nam u burencetu
  • gaga

    29.06.2012 16:17
    skolski
    nek ti je lak vecni san
    nek ti je slava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti