Vlada Vojvodine zavisi od Beograda

Pokrajinski funkcioneri DS i SPS izjavili su da vojvođanska vlada može da bude formirana brzo, ali da njen sastav zavisi od rezultata pregovora na republičkom nivou.

Pokrajinski funkcioneri DS i SPS izjavili su da vojvođanska vlada može da bude formirana brzo, ali da njen sastav zavisi od rezultata pregovora na republičkom nivou.

Funkcioner Pokrajinskog odbora DS Dragoslav Petrović izjavio je da Vlada Vojvodine neće biti konstituisana pre dogovora političkih partnera na republičkom nivou oko sastava nove Vlade Srbije. "U Vojvodini je situacija jasna, mi nemamo problem sa formiranjem većine", rekao je Petrović, ukazujući da će u slučaju postizanja dogovora na republičkom nivou, pokrajinska vlada biti formirana vrlo brzo. "Ako se postigne dogovor na višem nivou oko republičke vlade, mi možemo Vladu Vojvodine da formiramo za pet dana od trenutka postizanja tog dogovora", naglasio je Petrović.

Potpredsednik Pokrajinskog odbora SPS, Radoslav Striković, izjavio je da očekuje da će pokrajinska vlada biti formirana uskoro, ali da će zastupljenost koalicije oko SPS u Vladi Vojvodine zavisiti od pregovora na republičkom nivou. "Predsednik Pokrajinskog odbora SPS Dušan Bajatović i ja smo dosta toga dogovorili u pregovorima sa demokratama", kazao je Striković, ističući da će SPS "izvesno biti zastupljen u pokrajinskoj vlasti", ali da se ne zna da li će to biti u manjoj ili većoj meri.

"Ako centrala naše stranke dogovori koaliciju sa naprednjacima na republičkom nivou, onda će naša zastupljenost u pokrajinskoj Vladi sigurno biti manja, nego u slučaju da se SPS i DS dogovore o formiranju vlade i na republičkom nivou", rekao je Striković.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Beogradska vlada AP Vojvodine''.

  • 29.06.2012 17:31
    hhehhhhhhahhahahhehhehe
    smesni ste ko crtani filim i vi vojodjani zaviste vi od bg samo tako pola milona ljdui zavisi od bg hteli vi da prizantze ili ne zato cuti
  • 27.06.2012 14:52
    A zasto da Vojvodjanska Vlada zavisi od BGD vlasti

    sve je jasno ali i nerazumno,
    Da li je SPS u Vojvodini imao vecinski procenta na proteklim izborima..
    e sada kao SPS ce u kooaliciju sa SNS i zato moraju biti u vlasti Vojvodine
  • Scotch Bonnet

    27.06.2012 12:46
    @Tijana
    Upravo Tako!

    URS+SPS+SNS = Totalna Propast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti