Konstutivna sednica Supštine grada možda bude odložena

Konstitutivna sednica Skupštine grada koja je zakazana za petak 29. jun možda će biti odložena, jer još nije postignut dogovor o koaliciju u Novom Sadu.
Konstitutivna sednica Skupštine grada koja je zakazana za petak 29. jun možda će biti odložena, jer još nije postignut dogovor o koaliciju u Novom Sadu.

Predstavnici političkih stranaka navode će u petak moći da se verifikuju mandati 78 odbornika, ali da će potom verovatno uslediti pauza, jer nisu završeni pregovori DS-a, SPS-a i LSV-a.

Odlazeći predsednik Skupštine grada i član pregovaračkog tima LSV-a Aleksandar Jovanović kaže da se u petak može dogoditi i da se potpuno formira gradska vlast, a i da čak ne bude ni verifikacije mandata. Prema njegovim rečima, iako imaju skoro svakodnevne razgovore sa DS-om i SPS-om, nisu rešena pojedina sporna pitanja oko rada buduće koalicije, pri čemu je glavni problem pitanje Statuta grada.

LSV naime traži da se promene odredbe koje se odnose na ovlašćenja gradonačelnika i gradskog veća, odnosno da se promeni delovi odluke koji su 2008. godine usvojeni bez glasova LSV-a.

Podsećamo: na majskim izborima DS je osvojio 18 mandata, SNS 15, LSV 15, SPS 7, Romska demokratska partija 6, DSS 5, Dveri 5, SRS 5, SVM jedan i Nijedan od ponuđenih odgovora jedan mandat.  Za većinu je potrebno najmanje 40 od 78 odbornika.

Skupština grada ima rok da do 23. jula održi konstitutivnu sednicu, a potom do 22. avgusta izabere gradsku vlast, a ukoliko se to ne dogodi sledi uvođenje prinudne uprave.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je za Radio Novi Sad da je zasedanje gradskog parlamenta zakazano i da očekuje da do petka bude postignut dogovor o formiranju lokalne vlasti.

  • 28.06.2012 15:43
    @Živko - e moj ti...
    Kukala nam majka, ko su nam sve odbornici... Za vecinu u gradu je potrebno 40 odbornika, a po tebi SNS (15 odbornika) + SPS (7) + DSS (5) + SRS (5) + Dveri (5)= 35 odbornika (jer kazes nedostaje jos 5 nekih...)Drugo je pitanje mogu li SNS i SRS zajedno... I lepo je to što radiš na njivi, ali pošto si se već našao (ničim izazvan) na mestu odbornika mogao bi kad se vratis sa iste da nam lepo objasniš na osnovu kog propisa grad treba da kosi travu pored međunarodnog puta i da nije to možda nadležnost JP koje održava međunarodni put a kojim ne upravlja grad već pokrajina ili republika... NOPO - sve strucnjaci... (nicim izazvani)
  • Kiwi

    28.06.2012 14:01
    IJu LIgasi -spo- ns blokcici dzabe ste se istrosili za kupovinu
    odoste u opoziciju
    hi hi hi
    E milina mi cim pomislim.... profesoricu srpskog Jerkov nesto ne cujemo ovih dana
  • steva

    28.06.2012 11:06
    Dobio po tamburi
    Ko se tambure lati ,od tambure dobije po glavi . E moj Dabo, gde ti je ona devojčica (jerkov) i onaj moler dj sadam(sad će i da ljulja) .ima će oni sad ćim da se bave porodice da formiraju decu da rađaju i da vide kako živi narod .A ti tamburu pa na Exit.mešetaru stari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti