Bubnjević: "Taksisti će biti sprečeni da blokiraju grad"

Nakon najave da bi nekoliko desetina nezadovoljnih novosadskih taksista mogli da blokiraju centralne gradske raskrsnice, oglasio se član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević, koji je priznao da taksisti voze daleko ispod cene.
Nakon najave da bi nekoliko desetina nezadovoljnih novosadskih taksista mogli da blokiraju centralne gradske raskrsnice, oglasio se član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević, koji je priznao da taksisti voze daleko ispod cene.

Prema njegovim rečima, taksisti svojom zaradom ne mogu da pokriju ni osnovne troškove, a kamoli da pristojno žive i redovno izmiruju svoje obaveze prema državi.

Bubnjević dodaje da je predložio gradonačelniku Igoru Pavličiću povećanje minimalne tarife sa sadašnjih 40 dinara za start i kilometar, ali je prvi čovek grada odbio da takav dokument potpiše.

Član Gradskog veća za saobraćaj prokomentarisao je i najavu prema kojoj bi deo taksista mogao da blokira Novi Sad za vreme trajanja Egzit festivala, navodeći kako se, i pored teške situacije u kojoj se nalaze, nada da im "takva glupost neće pasti na pamet". Prema njegovim rečima, ukoliko ne odustanu od te, kako kaže, "sulude namere", oni će biti sprečeni u pokušaju da blokiraju grad.

  • Galawix

    29.06.2012 19:27
    Hmmm...
    Nesavesni taksisti i tako već blokiraju grad gde im se svidi.

    Taksi stajališta koja primaju npr. 6 vozila, na kojima stoji više desetina automobila (recimo u Puškinovoj kod limanske pijace) pa saobraćaj ne može neometano da se odvija, divlja stajališta divljih taksista (recimo kod kineskog centra Erker) gde divlje siledžije svakodnevno siluju građane, kola zaustavljaju bez problema na vrh semafora da puste putnike, ah, neću više...

    Hoće da blokiraju grad? To mi liči na njih, siledžije jedne neopevane.
  • 29.06.2012 17:37
    Pa šta oni u stvari hoće?
    Grad im je odredio MINIMALNU CENU VOŽNJE, a oni imaju slobodu da preko svojih udruženja formiraju cenu koliku hoće. Onda neka vide ko hoće da se vozi sa njima.
    Pa to je tržišna ekonomija, svi se bore za opstanak. Znam da im nije lako, ali nije ni nama. Zašto tražiti namet na sve građane da bi pojedincima bilo lakše. Pa sa tim se samo ova vlast bavi, i to parče kolača ljubomorno čuva za sebe. Za svako radno mesto u ovoj jadnoj državi je ogromna konkurencija gladnih. Dajte mi samo jedan razlog zašto bi vi bili povlašteni.

    Napravite gospodo svoje udruženje, postavite cenu 60 din. i onda tako ceo dan čekajte mušterije, to vam je dozvoljeno, ako vam je tako isplativije.
  • alxxl

    29.06.2012 10:04
    taksisti su zlo
    znam, da je taksi služba neophodna, ali ponekad razmišljam malo drugačije.

    pre nekih nedelju-dve stao ja na raskrsnici kod satelitske pijace (smer pijaca-minakva), gde ima jedna mala raskrsnica pre semafora.
    naravno, pošto je bilo više automobila ispred mene, stao sam PRE male raskrsnice, da bi saobraćaj u tom smeru bio moguć (da ne bi blokirao).

    taksista NOVUS taksija me je "nežno" udarila otpozadi, ugurala me u raskrsnicu. nema nekih drastičnih znakova, ali se vidi da je zadnji deo auta "dodirnut".

    stao sam odmah iza, i taksista je počeo da preti, kako ja blokiram njegov put, kako izazivam, pretim i koliko sam bahat u saobraćaju.

    priča bi bila smešna, ako JA NE BI STAJAO DESETAK MINUTA kod iste raskrsnice ZBOG TOGA ŠTO taksista stane, spusti prozor i razgovara sa drugarima. A NE OBRAĆA PAŽNJU DA NEKO STOJI IZA NJEGA.

    ZBOG TOGA - NE PRIZNAJEM TAKSISTE, NEKA NESTANU IZ NAŠEG GRADA, AKO SU TAKVI, BOLJE DA IH NEMA!!! MI TREBAMO PREVOZ A NE ZAJE***JU.

    naravno - čast izuzecima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti