FOTO: Radnici "Vodovoda" protestovali ispred Skupštine grada

Pedesetak radnika Vodovoda protestovalo je jutros ispred Skupštine grada, nezadovoljni zbog najava da bi direktor ovog preduzeća Branko Bjelajac mogao da bude smenjen sa funkcije.
Pedesetak radnika Vodovoda protestovalo je jutros ispred Skupštine grada, nezadovoljni zbog najava da bi direktor ovog preduzeća Branko Bjelajac mogao da bude smenjen sa funkcije.

Ispred Skupštine su bile parkirane cisterne, kamioni, kao i službena vozila "Vodovoda", a radnici su zviždali, vikali i skandirali, zbog, kako kažu, nagoveštaja da će mesto njihovog aktuelnog direktora Branka Bjelajca biti ugroženo. Kako za 021 kaže član Odbora sindikata u ovoj firmi Vladimir Žugić, radnici "Vodovoda" su prezadovoljni radom svog šefa, kadra Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ne žele novo rukovodstvo koje bi postavila druga stranka.

"Čuli smo da hoće da menjaju direktora. Mi ne znamo razlog za to, i želimo da ga čujemo od poslanika. Ovo je najbolje javno preduzeće u Srbiji, podmlađeni smo, dobro poslujemo, i sve to zahvaljujući gospodinu Bjelajcu. Ne želimo nove ljude, želimo Branka", uzbuđen je Žugić.

"Neradnici" sada brane direktora

Iznenadni revolt dela zaposlenih u ovoj firmi mnoge je zatekao, jer je upravo Bjelajac u nekoliko navrata otvoreno kritikovao sindikat, govoreći da su u pitanju "neradnici" i "profesionalni sindikalci", koje ne može da otpusti. Žugić potvrđuje da nesuglasica u firmi ima, ali da nikad nisu bili za smenu Bjelajca, koga u svom pismu namenjenom odbornicima nazivaju "čovekom sa vizijom".

- Nesuglasice unutar preduzeća postoje, stalno je neko nezadovoljan, ali to je posao. To što se dešava između nas ostaje unutar firme, u samom sindikatu, ali ovo su ozbiljne stvari. Ne želimo da eksperimentišemo, da probamo ništa novo, nametnuto, ovako nam je sasvim dobro - poručuje ovaj radnik.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić pozvao je radnike "Vodovoda" da se vrate na posao, jer je, kako kaže, "stanje redovno". Prema njegovim rečima, oni bi trebalo da rade u svojim firmama, a ne da se bave politikom.

"Mislim da bi trebalo da spustimo tenzije, jer zaista nije bilo razloga za protest. Situacija u preduzeću je redovna, i svi oni bi trebalo da se bave svojim poslom u svojim javnim preduzećima - ne vidim nikakav povod da oni sada protestuju", kaže prvi čovek grada.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Radio 021, ukoliko Demokratska stranka postigne koalicioni sporazum sa Demokratskom strankom Srbije, Bjelajca bi na čelu "Vodovoda" zamenio Slobodan Čepić, kadar DSS. Čepić je član ekonomskog saveta ove stranke i rukovodilac sektora "Zaštita" u pomenutom javnom komunalnom preduzeću. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Vodovod brani direktora''.

  • Dovla

    30.06.2012 12:47
    DS dobio VIK
    Ode geograf, džaba ste larmali, požuteo nam vodovod kao i voda koju pijemo.
  • @Buuu - Ukinuti drzavne sindi

    30.06.2012 01:29
    Budire ljubazni
    pa nam, ako ste u mogucnosti, napisite koja je to realna plata, ili kolika je to plata duplo veca nego realna... pa da mi sami izracunamo.
  • La vita bella

    29.06.2012 20:55
    Da, da...Branko ima vizije! I vizi sebe kako sa Žugićem na prednjem i Čankom na zadnjem sedištu milog mu auta ide polako ka Zigu. I vizi on sve njegove mile dobre vizigote kako idu za autom i nikad se neće rastaviti. Žugić vozi, Bjelajac vizi, a Čanak dremka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti