Upis srednjoškolaca danas i sutra

Upis đaka u srednje škole traje danas i sutra.

Upis đaka u srednje škole traje danas i sutra.

Za upis je potrebno originalno uverenje o položenom završnom ispitu, svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih i lekarsko uverenje, ako je to potrebno za određeni smer.

Ministarstvo prosvete i nauke upozorilo je da srednje škole ne smeju uzimati novac od roditelja prilikom upisa učenika u prvi razred. Takođe škole ne mogu uslovljavati izdavanje svedočanstava ili drugih dokumenata uplatom takozvanog đačkog dinara, koji je dobrovoljan.

Preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu biće objavljena 7. jula, posle 15 sati. Učenici će moći da predaju listu želja za drugi upisni krug 9. jula, a upis je 12. jula.

  • Neko

    06.07.2012 19:17
    Gos'n donatore, koliko dinara mesecno izdvajate recimo na placanje mobilnog telefona svog deteta. Ili na uzinu jer im je rano da jedu kod kuce? Ne kazem da ne treba uzinati, ali znam da dnevno uzimaju i po 200 dinara, a izlaze iz kuce da zalogaj u usta nisu stavili...
    Skolski dinar je simbolicna suma, a za skolu znaci mnogo, jer se npr od tog novca placa obezbedjenje (a svi vi zelite da vam deca budu sigurna), vezbanke, razni obrasci koje uzimate u toku godine, skolske majice, deo se izdvaja za biblioteku, OSIGURANJE VASEG DETETA, deo odlazi u zajednicku kasu iz koje se placaju exkurzije za materijalno ugrozenu decu... I to dobijate za 13.5 dinara dnevno (mozete kupiti jednu zvaku). I da, uvek mozete pisati molbu i biti oslobodjeni placanja ove vazdusarine.
  • Roditelj

    06.07.2012 10:30
    Donator :)
    "Ministarstvo prosvete i nauke upozorilo je da srednje škole ne smeju uzimati novac od roditelja prilikom upisa učenika u prvi razred. Takođe škole ne mogu uslovljavati izdavanje svedočanstava ili drugih dokumenata uplatom takozvanog đačkog dinara, koji je dobrovoljan."

    Upisao sam danas dete u srednju elekto tehnicku skolu i srecan sam sto je upisoa ono sto je zeleo. Neka mu je sa srecom. Ovo je novi korak u njegovom odrastanju. Medjutim, uprkos upozorenju Ministarstva Morao sam da platim "dobrovoljnu donaciju" u visini od 2.500 dinara. Da se razumemo, nije to neki novac, ali mi malo rastu usi, kada mi na takav nacin odrede koliko treba da "doniram" skoli.
    Srecno srednjoskolci i nemojte biti dogodine medju onih 20.000 koji idu na popravni. Leto je za odmor, a ne za ucenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti