Pavličić: Strane investicije su prioritet

Svi direktori javnih preduzeća i ustanova i funkcioneri u gradu imaće obavezu da do nove godine poboljšaju rezultate rada javnog sektora, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i dodao da je privlačenje stranih investicija jedan od glavnih zadataka nove gradske vlasti.
Svi direktori javnih preduzeća i ustanova i funkcioneri u gradu imaće obavezu da do nove godine poboljšaju rezultate rada javnog sektora, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i dodao da je privlačenje stranih investicija jedan od glavnih zadataka nove gradske vlasti.

Pavličić je, u intervjuu za "Novine novosadske", istakao da će se kontrolisati rad svih onih kojima su Novosađani poverili upravljanje imovinom i pravima grada Novog Sada. "Javni sektor je preglomazan i preskup, neefikasan, tako da će obaveza svakoga od nas koji obavljamo javne funkcije biti da napravimo što bolji rezultat", rekao je Pavličić, doajući da je privlačenje stranih investicija jedan od glavnih zadataka nove gradske vlasti.

On je posebno istakao da je u tom cilju neophodno obezbediti privrednu zonu uz autoput površine 100 hektara i nastaviti sa davanjem povlastica onima koji žele da investiraju i otvaraju nove pogone u Novom Sadu.

Pavličić je rekao da očekuje da će svi kapitalni projekti, čija je realizacija počela, biti završeni jer su za sve te projekte obezbeđena sredstva. "Gradnja Žeželjevog mosta je u toku, most prema Ribarskom ostrvu zavisi od imovinsko-pravnih odnosa koji treba da budu rešeni na samom ostrvu, završavamo četvrtu fazu Bulevara Evrope i za sve ove projekte su obezbeđena sredstva tako da očekujem njihov završetak", rekao je Pavličić.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Rodni privlači investitore''.

  • iz struke

    09.07.2012 18:08
    investicije...
    Nema investicija dok se ne promeni nakaradni zakon o planiranju i izgradnji. Sve je stalo u Srbiji nakon 11.10.2010. Nema dozvola, nema gradnje, nema poslova, nema novca...zato ste izgubili vlast u Srbiji!
  • Kufernjaca

    09.07.2012 07:33
    Neces ti jos dugo ..... Dok se vrnes s mora ces da pakujes kufere
  • Legalno

    08.07.2012 17:35
    Ipak je Pavličić gradonačelnik i kraj! Onaj ko nije zadovoljan neka sačeka 4 godine pa neka ponovo iskaže svoj stav, a dotle molim mir i tišinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti