Novi aparat za magnetnu rezonancu u Kamenici

Centar za imidžing dijagnostiku u okviru Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici dobio je novi uređaj za magnetnu rezonancu.

Centar za imidžing dijagnostiku u okviru Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici dobio je novi uređaj za magnetnu rezonancu.

Ovaj uređaj skratiće čekanje pacijenata na snimanje sa devet na šest meseci, izjavio je direktor Instituta za onkologiju Duško Jovanović.

On je naveo da će nova aparatura omogućiti kvalitetniji rad i bolju i tačniju dijagnostiku. Dužina pregleda će se smanjiti za 30 odsto, što nije zanemarljiv podatak, jer kroz Institut godišnje prođe oko 9.000 ležećih pacijenata i obavi se oko 100.000 ambulantnih pregleda.

Pokrajina je izdvojila 166 miliona dinara za nabavku ovog aparata. (Maja Dašić)

  • alisa

    06.07.2012 12:19
    super
    Sad se otvara mogucnost za jos vecu korupciju...Cekanje preko godinu dana ali ako ima lovu moze i za dan dva..Pa malo li je pisano o korupciji u KAmenci pa sad jos im i aparate poklanjaju..A druge bolnice u Vojvodini..Ima li jo sgradjana u Vojvodini ili ne..
  • Спинмиџентли

    06.07.2012 10:37
    Да се не разбацујемо за разне канцеларије по свету било би и више апарата.
    И једно питање - зашто ред чекања са 9 (девет!) месеци пада на 6 месеци а не на 4,5 месеца? И није ли време да директор који је дозволио ред чекања од 9 месеци, па ма који разлози били, да малу оставкицу?
  • 06.07.2012 08:37
    neki ljudi
    kada se ova drzava ne bi razbacivala na razne miladine i jeremice moglo bi se kupiti jos koja aparatura.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti