Naprednjaci napustili sednicu Skupštine grada

Odbornici Srpske napredne stranke napustili su vanrednu sednicu Skupštine grada koja je održana danas.
Odbornici Srpske napredne stranke napustili su vanrednu sednicu Skupštine grada koja je održana danas u 13 časova, zbog toga što u 18 od ukupno 24 tačke dnevnog reda nije opravdan razlog hitnosti i zato što nisu imali dovoljno vremena da se pripreme, rekao je šef poslaničkog kluba naprednjaka Miloš Vučević.

"Odbornicima nije blagovremeno uručen materijal. Mi smo tek danas u toku prepodneva dobili poprilično obiman materijal u 24 tačke, koji zahteva dosta vremena za analizu i da se odbornici adekvatno upoznaju sa onim što će biti na dnevnom redu. Mi takav način rada nećemo da prihvatimo, nećemo da učestvujemo na ovakvim sednicama Skupštine grada Novog Sada i nećemo da im dajemo legitimitet", rekao je Vučević.

Predsednica Skupštine grada, Aleksandra Jerkov, ocenila je potez naprednjaka kao postupak koji više priliči predizbornoj kampanji, i rekla da to nije pravi način da se vodi politička borba i zastupaju interesi glasača.

Prema dnevnom redu, odbornici treba da daju saglasnost na nekoliko desetina imenovanja i smenjivanja. Kadrovska komisija je predložila imenovanje novih ljudi u skoro svim upravnim i nadzornim odborima u javnim i javno-komunalnim preduzećima, javnim ustanovama, kao i školskim odborima.

Takođe, Skupština će raspravljati o preko 20 odluka o prodaji građevinskog zemljišta. Ovde je najvažnija tačka davanje saglasnosti za prodaju zemljišta na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope međunarodnoj trgovinskoj kompaniji Lidl za gradnju supermarketa.

  • boba n

    07.07.2012 21:21
    hoće li Vučević i lično...
    kako je javno govorio da će on svojim članovima koji su napustili odbornička mesta i izašli iz SRS, te prešli u osnivanje SNS u N.Sadu, pa im Skupština nije omogućila da se vrate u skupštinskr klupe, da i on sada odustane od NADOKNADE I TAKO POMOGNE GRADJANIMA U SMANJENJU TROŠKOVA GRADA?
    Potsećam ga na to i predlažem da se i on odrekne svojih skupštinskih naknada, da se pridruži svojim oštećenim članovima i na svom ličnom primeru sad pokaže gradjanima "To veliko delo, al na tudj račun"
  • Dasa

    07.07.2012 09:53
    Demokrate, a gde vam je SPS na poslednjoj sednici? Gostovao samo okrnjen sastav PUPSa... nesto nije u redu. 43, a prosli puz 47?????
  • Živko

    07.07.2012 07:14
    Nijedan od ponuđenih odgovora
    Ne znam samo kako uspevaju tako brzo da podele funkcije. Inače u elektronskoj formi materijal nema oznaku hitan, iako je gospođica Jerkov označila sednicu kao vrlo hitnu. Takođe niko od predlagača tački, odnosno iz vlasti, nije se udostoji da nam obrazloži zašto se te tačke usvajaju. O materijalu koji smo dobili ne treba ni trošiti reči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti