Vojvođanski klub: Vladu Srbije prave oni koji su srušili autonomiju

Nevladina organizacija "Vojvođanski klub" ocenila je danas da novu Vladu Srbije žele da sastave politike i akteri koji su pre 24 godine na protivustavan način srušili autonomiju Vojvodine.
Nevladina organizacija "Vojvođanski klub" ocenila je danas da novu Vladu Srbije žele da sastave politike i akteri koji su pre 24 godine na protivustavan način srušili autonomiju Vojvodine.

 

Ta nevladina organizacija ponovila je da se zalaže za stvaranje "Republike Vojvodine" u "Saveznoj republici Srbiji" i ocenila da je federalizam lek za "isceđenu, iscrpljenu i osiromašenu" Vojvodinu, i da je koristan za sve delove Srbije i državu u celini. "Vojvođanski klub" je u saopštenju za javnost podsetio da je 9. jula 1988. godine "grupa dobro uvežbanih i instrumentalizovanih" građana s Kosova, ali i iz drugih područja Srbije došla u Novi Sad, ultimativno tražeći promenu Ustava Srbije.

Oni su to radili pod izgovorom da se problemi na Kosovu ne mogu rešiti bez poništenja autonomnih pokrajina i ukidanja svih ovlašćenja autonomijama i uz političku parolu "Oj Srbijo iz tri dela, sad ćeš opet biti cela!". "Srpski populistički pokret srušio je Jugoslaviju, razbuktao nacionalističku histeriju i gurnuo Srbiju u rat, diktaturu i bezakonje", ocenio je "Vojvođanski klub".

Ta nevladina organizacija je navela da je Vojvodina od tada do danas svedena na nedovoljno razvijeni region Srbije. "Vojvodina je postala siromašan, srazmerno najsiromašniji region, u kojem nezaposlenost čini skoro 27 odsto. Vojvodina se posmatra kao komora i veliki špajz hrane i potrepština, iz kojeg se uzimalo bez pitanja", naveo je "Vojvođanski klub".

  • Pravi vojvođanin!- SRBIN!

    29.07.2012 14:05
    Molim vas bar jednom pročitajte "Seobe" Crnjanskog
    Koliko sam ja shvatio u našoj lepoj ravnici su se namnožile kojekakve SEBIČNE i NEOPBRAZOVANE spodobe, koje umesto da malo misle svojom glavom, da malo upoznaju svoje korene, radije sede u svojoj kući i uživaju slučajući SEPARATISTIČKE, strano plaćen, ideje LSV-a.

    Neko možda pomisli da kujem teorije zavere sa ovim "strano plaćene", ali svako sa imalo mozga i imalo poznavanja istorije lako može da shvati da autonomije ne dobrinose boljitku zemlje, već pretstavljaju put ka njenom razjedinjavanju.

    Pa pogledajte samo istoriju Srbije, nije li nam prvi korak ka osamostaljenju od turske bila autonomija i hatišerif....

    Dakle imamo gomilu spodoba koju sebe kuju u zvezde jer nikad nisu mrdnuli iz svog Novosadskog stana ili kuće, a još i ne poznaju istoriju, pa misle "ko su meni oni iz Raške, ko su meni oni iz Vranja", Samo ih vučem na grbači".

    Upravo to je znak ne poznavanja ekonomske situacije. Veruj mi iznenadio bi se koliko ti život zavisi od one maline koju nikad nisi ni probao, jer ti je bilo draže da kupiš uvoznu u super-market-u, kako kažeš "Srpsko nikad neće moći da bude kao nemačko".

    A opet imamo i drugu veselu grupicu, koja se doduše prepliće i sa drugim družinama. Prepliće se sa već pomenutim, ali nije ni potrebno da naročito ističem, jer su takve "grupice" već davno zaposele sve čto se oteti može i svako od nas ih svakodnevno viđa.

    Za tu grupu moram izdvojiti DS, nihove stranačke partnere, "ugledne" biznismene, mada svu su oni u svakom pogledu isprepletani i "zanimanja","titule" su im isprepletana.

    To je sloj koji se obogatio, ne otvorenim lopovlukom, već onim šta im zakon dozvoljava. Ali kada znate da su oni sami zakon stvar se pomalo menja.

    Gledaju samom logikom, čisto ekonomski, zašto ja nebih iskoristio rupu u zakonu, kakve koristi imam ako je zakrpim....

    Upravo tom sloju ide u koristi "DUPLA FOTELJA".

    Ma kakvu bre ti fotelju spominješ?

    Kakvu? Onu drvenu, neudobni, radničku sigurno ne. Spominjem UDVOSTRUČEN DRŽAVNI APARAT!

    Dobro je poznata ENORMNA KOLIČINA NOVCA koju državni funkcioneri dobijaju, ali prava suma onih visokosedećih , je za nas "obične smrtnike" zapravo nezamisliva.

    Sada pokušajte da NEZAMISLIVO POMNOŽITE SA 2, e to je CENA AUTONOMIJ!

    Zašto se ne bi malo vratili na istoriju, odakle smo potekli mi "vojvođani", ali baš oni "pravi", ne oni "dođoši" koji su došli sa sela.
    Naravno svi "dođoši" su od vajkada bili u istom tom selu i sada odlučili da nam pokvare naše plamenito "Vojvođanstvo".

    Da pokvare, pre bih rekao da spasu.

    Naime pre velikih doseljavanja iz svih predela tadašnje Jugoslavije (govorim o periodu između 1. i 2. i posle 2. svetskog rata) skoro sve porodice u Vojvodini su bile u nekim rodbinskim vezama i dece je bilo puno, a jedini prihod zemlja, koja se rasparčarala.

    Sve to je dovelo do incestnih veza koje su stvorile mnoštvo mentalno obolelih i zaostalih osoba.

    Da nije došlo do doseljavanja i "mešanja krvi", stanovništvo vojvodine bi se biološki samoistrebilo.


    a sada da malo popričamo o onim "pravima" što su tu od vajkada. Pa baš i nije tako, i ko god da je pročitao "Seobe" Miloša Crnjanskog znao bi to.

    Da malo pojednostavim i dam neki grubi pregled porekla doseljenika:

    Banat-Crna Gora
    Srem-Šumadija, istok Srbije
    Bačka-Mačva, podrinje, predeli Bosne

    Ovo nisu apsolutno precizni podatci, jer je situacija bila mnogo komplikovanija.

    Pogledajte o 1. i 2. Seobi Srba, nije samo mali sloj pored dunava prešao reku.....

    CILJ Srba u vojvodini je kroz celu istoriju bio da se ujedine sa svojima, da se konačno spoje sa domovinom, da ne žive u tuđini!

    A za one koji veruju i ispravnos stvaranja autonomije, ZAŠTO HRVATSKA i SLOVENIJA nisu dobile autonomne pokrajune?

    Srbiaj zauzima centralni položaj Balkanskog poluostrva, važnog prelaza od istoka ka zapadu, od severa ka jugu (naravno i u obrnutim smerovima), po etničkom rasprostranjenju zauzimala je veliko prostranstvo, od delova sadašnje hrvatske, preko Bosne i Hercegovine, Vojvodine, naravno sadašnje Srbije, Crne Gore, Kosova i Metohije i na kraju delova Makedonije.

    Dakle Srbija je imala potencijal da preraste u veluku i snažnu zemlj, koja bi se našla na izuzetno bitnom, strateškom područiju i time bi ostvarila mogućnost da diktira uslove savezništva i korišćenja tih prostora drgim zemljama.

    Poznato, i i logično da je mnogo lakše pregovarati sa mnoštvom teritorijalno, ekonomski i vojno slabijim zemljama, koje su pritom razjedinjene, nego sa jednom možda čak i nadmoćnijom.

    Iz ove logičke činjenice proističe spoljno politički cilj određenih zemalja prema Srbiji, i zato se teži ka njenom RAZJEDINJAVANJU!

  • ?

    11.07.2012 17:32
    Клуб 55 промила
    Ко су ти симпатични момци, чланови клуба и одакле им легитимитет да говоре у име грађана Војводине...
  • Scotch Bonnet

    10.07.2012 14:12
    Nimbus Bata
    "Vojvođanski klub: Vladu Srbije prave oni koji su srušili autonomiju"

    Ова тврдња нема везе са истином.
    Тадашњи режим у Војводини су срушили људи.
    Већина учесника тзв. "Јогурт револуције" су 9.3.1991. такође демонстрирали у Београду, и то врло жестоко.

    Koji ljudi? Da nisu ti "ljudi" slucajno bili planski dovezeni autobusima sa Kosova i Srbije od strane SPS-a i SRS-a?!

    Демонстрирали сно из истих разлога као и у Новом Саду - хтели смо демократску, антикомунистичку Србију у којој Срби нису народ без права.

    Cista laz! To ne moram ni da objasnjavam, pogotovo ne mojoj generaciji. Jogurt revolucija je pocetak nase bede, ratova, kradja i propadanja. Izadji na ulicu, popricaj s narodom pa se uveri.

    Да би се расписао референдум о статусу Војводине, најпре је потребно рећи целу истину, да гласачи могу да се оријентишу. За добру информисаност потребна је слобода медија. Те слободе нема, јер су сва гласила под контролом сепаратиста.

    Stvarno? Zar su Kurir, Blic, B92, Pravda, Vecernje Novosti, Politika i Press u rukama secesionista. Slobodne medije u Srbiji ne postoje od dolaska Milosevica na vlast. Nemoj samo ti o istini, molim te!

    Некада је аутономашки новинарски генсек био Томислав Марчинко, декларисани усташа, који је побегао у Загреб и тамо био Туђманов повереник за ратну и шовинистичку пропаганду.
    Данас исти посао у Војводини врши Марчинков клон Сабахудин.

    Balalalblabla ... skinuto sa nekog patriJoCkog foruma.

    Народ, заузет свакодневном борбом за опстанак и непрестано затрпаван пропагандним спиновима, не схвата добро суштину. А суштина је да су Срби, већински народ у Војводини, поново потпуно обесправљена раја. Да би се у то уверили, довољно је мало проучити "Статут" Војводине и ефекте његове примене у пракси.

    Sta sad? Smeta ti statut Vojvodine? Ko donosi odluke oko statuta? Nadji i objavi sta to protiv Srba pise u statutu.

    Па и поред тога, сепаратисти још нису спремни за коначни поступак разбијања државе, јер су свесни да су у великој мањини. Јесте народ исцрпљен и уплашен, али луд није.
    Биће спремни, кад стигне сигнал од НАТО-пакта. Тада ће бити сасвим свеједно на чијој је страни већина. Да се тај однос из авиона и тенкова лако променити, ако већина не схвати благонаклоно упозорење да је сепарација "у њеном интересу".

    Manje rakije po ovoj vrucini i pozdravi raju sa pecata i bracni par sa nsfm-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti