Karlovčani bez vode na 40 stepeni

Nekoliko domaćinstava u karlovačkom naselju Dudara već godinama ima problem da kada nestane vode zbog havarije ili radova na vodovodnoj mreži, danima čeka da im se vrati.
Nekoliko domaćinstava u karlovačkom naselju Dudara već godinama ima problem da kada nestane vode zbog havarije ili radova na vodovodnoj mreži, danima čeka da im se vrati.

 

Karlovčanin Darko Eker, požalio se Radiju 021 da tokom proteklog vikenda u njegovom, ali i u petnaestak drugih domaćinstava nije bilo vode, iako je ostatku Sremskih Karlovaca ona vraćena.

"Kada se svima ostalima vrati voda, kod nas je, zbog nekog vazdušnog čepa, nema sledeća dva do tri dana. Kada zovemo vodovod, oni nas ignorišu, ne žele da pošalju ekipu da ispusti taj čep i da izluftira cevi. Najviše smo poludeli kada su nam rekli da mi nismo hitan slučaj, uprkos tome što je bilo skoro 40 stepeni, a mi nismo imali vode za osnovne potrebe", rekao je Eker i dodao da mu je voda stigla tek noćas, ali da je pritisak još uvek izuzetno slab.

Portparol JKP "Vodovod i kanalizacija" Davor Santrač, rekao je za Radio 021 da problem leži u tome što je vodovodna mreža u Sremskim Karlovcima u katastrofalnom stanju.

"Deo našeg sistema u Sremskim Karlovcima je jedan od najlošijih koje imamo u smislu da gubici vode u tom delu idu i do 35 odsto. To je posledica višegodišnjeg i višedecenijskog neulaganja u vodovodnu mrežu, a njena rekonstrukcija je obaveza opštine i ne može se očekivati da će se novac grada Novog Sada ulagati u obnovu tog dela", izjavio je Santrač.

On je dodao da su "Vodovodu" ruke vezane jer oni po zakonu ne mogu da ulažu novac u drugu opštinu i da će takva situacija potrajati sve dok Karlovci ne pronađu sredstva za rekonstrukciju, bilo iz opštinske kase, pokrajinske vlade ili nekih drugih fondova.

  • 10.07.2012 07:12
    Srbija je čudo
    Posle bombardovanja 1999. Sr. Karlovci su ostali bez vode na više meseci. Iz "humanitarne" pomoći su dobili, bunar i malu fabriku vode (lokacija je bila između nove benzinske pumpe i nove zgrade fakulteta). Tada novosadski vodovod nije dozvolio priključenje ove instalacije na mrežu sa obrazloženjem da su oni vlasnici infrastrukture i da ne dozvoljavaju priključivanje vode koja nije iz njihovih fabrika (bože moj kako će to da naplate). Mučili su nas skoro godinu dana, pouništavali nam bojlere, vodokotliće, cevi. A sad kad treba uložiti novac, sad to više nije njihovo nego opštinsko. Odlučite se bando jedna.
  • Karlovcan

    09.07.2012 23:33
    Racun
    Vodovod ne moze da ulaze u Karlovce ali zato sa racunom za vodu stize i stavka za odrzavanje. Pa kad umete da naplatite onda i odradite.
  • -

    09.07.2012 13:51
    -
    pa saricev komsiluk je prioritet.
    mogu zajmiti svetu vodicu iz njegove crkve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti