Pripravnost nadležnih zbog visokih temperatura

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da će, sve dok traju tropske temperature redovno pratiti situaciju i na preporuku nadležnih zdravstvenih službi pravovremeno reagovati.

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da će, sve dok traju tropske temperature redovno pratiti situaciju i na preporuku nadležnih zdravstvenih službi pravovremeno reagovati.

Od početka velikih vrućina na više lokacija postavljene su slavine na hidrantima kako bi se za sve građane obezbedilo trajno rešenje za osveženje na visokim temperaturama. Štab podseća građane na preporuku da izbegavaju izlazak iz kuća od 10 do 17 časova, a da šetnje praktikuju u jutarnjim i večernjim satima.

Saveti lekara su i da se pije dosta tečnosti i da se ne preteruje sa fizičkim aktivnostima. Starijim osobama se savetuje da ako moraju da izađu, obavezno glavu pokriju šeširom, kao i da često piju tečnost bez obzira na to da li su žedni, zbog smanjenog osećaja žeđi.

Posebno je važno da se radnici van kancelarija pridržavaju propisa da se u najtoplijem delu dana ne radi na visinama i da se zaštite adekvatnom opremom i garderobom.

  • Građanin

    10.07.2012 07:10
    Pa gde je služba, koja se sa ovim bavi
    • Odličan predlog ,ali ko da to uradi ,kad su oni (LIGAŠI) otpustili jedina dva profesionalca na tim poslovima (poslovi civilne zaštite i vanredne situacije).Pa šta dalje reći o poštovanju profesionalnosti i zakonitosti u radu gradske uprave.Pogotovu u ovako ekstremnim prilikama, kad su gradu potrebni profesionalci, sa svojim dugogodišnjim sticanim znanjima.
    • Poruka za Gradonačelnika i Štab za vanredne situacije.Da se otvore Mesne Zajednice i tu po potrebi u klimatizovanim prostorijama sklone stariji građani i deca ,te da im se tu ako je i potrebno pruže i usluge lekara (patronažne ekipe) izmeri pritisak, spusti temperatura .Tako bi na ovaj način grad izašao u susret svojim najugroženijim stanovnicima na pravi i human način.Tako rade pravi menadžeri grada ,i dobijaju poštovanje građana, poštovanje se ne dobija . ono se zaslužuje. Sada imamo i dolazak turista povodom festivala Exita ,gde je situaciija malo drugčija nego u drugim delovima Srbije.
  • Vladimir

    09.07.2012 20:51
    G je u pravu
    Istina je. Šta mi vredi temperatura na Rimskim šančevima kada je u 17:30 u mom stanu, u hladu, 35 stepeni. Na suncu je 50. Ima li iko hrabrosti da to kaže javno?
  • G

    09.07.2012 18:40
    I još samo kad bi prestali da lažu o temperaturi. Čak i na šančevima gde je mere verujem da je dostiglo 40 stepeni, i to opet umanje i predstave kao temperaturu u gradu. Mogu slobodno u Kopenhagenu tako da mere temperaturu - temperatura u gradu je ona u kojoj svi radimo, na ulicama kojim se krećemo, a ne 10 kilometara od grada u sred zelenila kojeg u gradu ima tek 5%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti