Samardžić najavljuje krivične prijave zbog smene

Bivši direktor Radosnog detinjstva Borislav Samardžić podneo je žalbu na rešenje Skupštine grada zbog, kako tvrdi, nezakonite odluke da bude smenjen.

Bivši direktor Radosnog detinjstva Borislav Samardžić podneo je žalbu na rešenje Skupštine grada zbog, kako tvrdi, nezakonite odluke da bude smenjen.

Žalbu je podneo višim instancama - republičkom ministru prosvete, glavnom republičkom inspektoru, Upravi za opšte i upravne poslove i nadzor, pokrajinskom ministru obrazovanja, pokrajinskoj inspekciji i ostalim organima nadležnim da se takva odluka poništi. U izjavi za Radio 021 kaže da sada čeka njihov odgovor i najavljuje krivične prijave protiv svih onih koji su učestvovali u tome.

On tvrdi da mu mandat po zakonu traje do februara 2014. godine, da je izabran na javnom konkursu i da Skupština grada nema ingerenciju da odlučuje o imenovanjima i razrešenjima u Radosnom detinjstvu. - Skupština može samo da smeni članove Upravnog odbora, ali ne i roditelje koje je tajnim glasanjem izabrao Ceentralni savet roditelja - kaže Samardžić.

Novi direktor Dragan Milošević iz Demokratske stranke, koji je rukovodio predškolskom ustanovom i ranije, imenovan je na tu funkciju prošlog petka. Samardžić je kadar SPS-a koji je deo nove gradske vladajuće koalicije.

  • Putuj igumane i bravo za rodit

    26.07.2012 01:48
    Putuj igumane i bravo za roditelja :)
  • Mima

    15.07.2012 20:55
    jadan
    "Nezakonito smenjen"-rec nezakonito mu nije nepoznata.Kako je samo primao radnike?!-naravno nezakonito!!!Radnici rade 8,9 pa cak i 10 godina na odredjeno,nisu primljeni u stalni radni odos.A oni sto su samo prosetali kroz "RADOSNO DETINJSVO" ili mozda nisu nikad ni usli su dobili posao na neodredjeno.Gospodine Samardzicu a to je bilo zakonito???De su tad bile inspekcije???Dovidjenja i srcan put bez povratka i pusti COVEKA da izvuce "RADOSNO DETINJSTVO" iz krize!!!
  • D

    12.07.2012 13:53
    ko bi gori, sad je doli
    Sav je strucan.Neka sedne u svoj mercedes i otplovi svojom jahtom, samo da ga vise ne vidimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti