"Duran Duran" otvorili Egzit

Početak 13. Egzita obeležio je nastup grupe "Duran Duran". Britanski sastav počeo je koncert pesmom "Before the rain", desetak minuta posle ponoći.

Početak 13. Egzita obeležio je nastup grupe "Duran Duran".

Britanski sastav počeo je koncert pesmom "Before the rain", desetak minuta posle ponoći, a zatim su sledili hitovi "Reflex", "Come undone", "Hungry like the wolf", "Wild boys"... Gošća na koncertu bila je Beth Ditto, pevačica sastava Gossip, koji je ranije nastupio na Glavnoj bini.

Festival je počeo svirkom domaćeg sastava Kriške na Glavnoj bini u 20 časova. Na Fjužn bini svirali su "Blok aut" i Edo Majka, na Eksplozivu kultni pankeri Street Dogs...

Do nedelje, do kada traje festival, na ukupno 22 bine, od kojih je 21 na Petrovaradinskoj tvrđavi, a jedna u Egzitovom kampu na Štrandu, nastupiće više od 400 izvođača. Narednih dana na Petrovaradinskoj tvrđavi sviraće "Gans end rouzis", Nju order, Erika Badu... Kapije "Egzita" su svaki dan otvorene od 17 sati do tri sata ujutru.

Po rečima portparolke "Egzita" Bojane Kovačević, najveći broj gostiju iz inostranstva stigao je iz Velike Britanije i Holandije i iz zemalja regiona, a ono što je novina je prilično veliki broj gostiju iz Bugarske, Poljske i Rusije. "Broj gostiju iz Bugarske, Poljske i Rusije značajno je povećan, a to i ne čudi, jer smo program Egzita otvorili i za ta tržišta", rekla je Kovačevićeva.

Drugi dan: "Nju order" i maskenbal

Drugi dan festivala biće u znaku maskenbala, pa iz organizacije pozivaju posetioce da se večeras priključe velikom Egzit karnevalu pod maskama. Na Glavnoj bini sviraće "Nju order", na Fjužn bini su koncerti benda "Lolobriđida", britanskih pankera "Toj dols" i domaćih "Jarbola" i "Goblina".  Na Eksploziv bini čućete "Grenpa Kendis", "No Vej Bek", "Bridž" i "Krul hend".

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''13. EXIT, dan prvi''.

  • 14.07.2012 05:25
    @G
    Daj covece skini se ljudima sa grbace namcoru, prebacujes ljudima za ovo i ono a sam glumis neku otmenost i nadmoc.
    Ne radim za EXIT i nemam nameru da nekog mucim i popisujem, cisto da znas da nisam na vrhu sveta kao neki ovde.

    "U centru grada se ne održavaju nikakvi letnji festivali koji traju po celu noć i od kojih pola grada ne može da spava."

    U redu, ne odrzavaju se. Prijatno, hvala i dovidenja.
  • Lala

    13.07.2012 21:31
    penzioneri,proleteri
    Nazalost Novi Sad kao da je postao grad baba i deda.Dece je sve manje,omladina sve tisa.Imamo jedan jedini poznat festival u gradu a onda se javljaju SREDOVECNE osobe koje ne mogu da spavaju. Pa izvinte,da nama omladini niste unistili zemlju,mogli bi putovati u inostranstvo na festivale.
  • The Lambrusco Kid

    13.07.2012 16:07
    Fusion podbacio...
    prvo veče, ali danas Toy Dolls,Goblini i Lolobriđida garantovano izvlače stvar. Takođe, sramota šta je Exit uradio sa Explosivom, šta misle, da će tu biti dovoljno mesta za sve koji dođu na DRI ili Sodom? A u starom metalskom šancu sada neka fensi diskara ili šta već, nisam ni silazio da vidim šta je, iz protesta. Ko večeras neće da sluša pankere, obavezno na New Order.A što se tiče cena, na Tvrđavi i u gradiću, mislim da će se skupoća, odnosno pivo za 150 odn. 190 rsd obiti o glavu organizatorima, em zbog pada prometa, em što sam video dosta narakijanih ljudi, koji će napraviti neki belaj sebi ili drugome. Pozdrav svim exitašima, i mrziteljima istog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti