Spasiocima na Štrandu pune ruke posla

Spasioci koji brinu o bezbednosti kupača na Štrandu ovog leta imaju više posla nego prethodnih godina, a samo u jednom danu su spasili sedmoro Novosađana.

Spasioci koji brinu o bezbednosti kupača na Štrandu ovog leta imaju više posla nego prethodnih godina, a samo u jednom danu su spasili sedmoro Novosađana.

Šef spasilačke službe Goran Radivojević kaže da su od početka sezone imali 12 intervencija i da su iz vode izvukli 15 davljenika, a da su tokom čitave prošle godine reagovali 11 puta. Prema njegovim rečima, do povećane opasnosti dolazi zato što je nivo vode u Dunavu naglo pao, a na dnu korita postoje rupe u koje kupači upadnu i počnu da se dave.

On je savetovao kupačima da ne pomažu jedni drugima kako se i sami ne bi udavili, već da pozovu spasioce koji su za to obučeni. "Koliko je to važno pokazuje slučaj sestre koja je pokušavala da spase mlađeg brata, te su oboje mogli da se utope. Decu koja se ne pridržavaju pravila možemo da vratimo na bezbedno, ali starije građane upozorimo i ne možemo ništa više ako ne žele da prihvate naš savet", priča Radivojević.

Spasioci kažu da velike greške prave roditelji koji ostave decu bez nadzora i računaju isključivo na spasioce. Oni su ove godine dva puta morali da rone i u vodi traže decu za koju su im roditelji rekli da su nestala, a na kraju bi se ispostavilo da su na drugom delu plaže.

Trenutno u jednoj smeni dežura 14 momaka, a zbog Egzitovih kampera angažovano je još obučenih spasilaca, pa tako do ponoći na Štrandu boravi 30 spasilaca, dok nekolicina plažu čuva tokom cele noći.

  • 14.07.2012 06:54
    Dada
    Sve je to u redu spasavaju ljude i rade kako im je naređeno ali jedno mi nije jasno da deca ne mogu normalno u vodu od pojedinih divljaka.Skaču u vodu ,bacaju se u nazad nemareći za decu. Kad im se obratiš za pomoć oni ćute.
  • ime

    13.07.2012 13:56
    plaćanje
    Zašto tajiti tko plaća.
    Naravno plaćamo mi građani Novog Sada dok se pojedinci bogate.
  • MIlos

    13.07.2012 13:50
    Bravo za spasioce!
    Vi ste ponos Novog Sada. To neko treba da nagradi. Finansijski!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti