SNS: Egzit zloupotrebljen u političke svrhe

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu saopštio je da je isticanjem transparenta "Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine", na zidu Petrovaradinske tvrđave, muzički festival Egzit zloupotrebljen u političke svrhe.
Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu saopštio je da je isticanjem transparenta "Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine", na zidu Petrovaradinske tvrđave, muzički festival Egzit zloupotrebljen u političke svrhe.

"Transparent, istaknut gde mu mesto nije, a vreme još manje, na najeklatantniji način pokazuje i dokazuje da čuveni festival postaje eksponent pokrajinske i gradske vlasti, umesto da tokom četvorodnevnog trajanja bude mesto na kojem će se sve političke, kulturne, jezičke, verske, rasne i klasne barijere staviti u drugi plan", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci, kako se ističe, sugerišu pokrajinskoj i gradskoj vlasti da bi, "umesto pokušaja da festival Egzit pretvore u dnevno-političku arenu sa nesagledivim konsekvencama, bilo korektnije i pragmatičnije da utiču na organizatore Egzita da konačno Novosađanima dostave finansijski izveštaj o poslovanju". Na taj način bi se, smatraju u SNS, uverili "koliko i kome idu ogromna finansijska sredstva poreskih obveznika".

Iz te stranke poručuju da ne bi bilo loše i da se vlasti pozabave svim "propratnim sadžajima, koji su produkt i, nažalost, sastavni deo ove tradicionalne manifestacije".

Transparent na engleskom jeziku "Welcome to Novi Sad, the capital of Vojvodina" ("Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine") postavljen je 13. jula na zidine Petrovaradinske tvrđave.

Portparolka festivala Marija Bušić potvrdila je da je transparent postavljen u znak protesta zbog odluke Ustavnog suda Srbije kojom su osporene pojedine nadležnosti pokrajine. "Transparent je postavljen i u znak dobrodošlice svim posetiocima festivala", kazala je Bušićeva.

Ustavni sud je osporio, između ostalih, i odredbu zakona po kojoj se Novi Sad definiše kao glavni grad Vojvodine.

Komentari 117

  • Visnja

    18.07.2012 17:16
    Samo sloga Srbina spasava
    Mi Srbi stvarno nismo normalna nacija... hajde kad su bili Albanci, hajde da sad Madjari ili koje druge manjine traze "drzavu", nego "Vojvodjani"... who the hell su "Vojvodjani"?

    Ja cu da stavim na terasu transparent "Nemacki narode, osvoji nas, anektiraj i asimiluj, ukini nam sva nacionalna prava i obelezja, ne zasluzujemo da postojimo".

    Ko zna nemacki, nek mi prevede...
  • Novosadjanka s Dunava

    17.07.2012 19:56
    @Novosadjanka - da vidi se
    Mos se samo slikas i to je sve!
  • Samo kazem

    17.07.2012 19:55
    Smesni ste svi vi koji kidisete na SNS
    Ista ce biti vodeca stranka u NS uskoro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti