Erika Badu pred 25.000 oduševljenih fanova

Nastup Erike Badu noćas je iz temelja potresao zidine Petrovaradinske tvrđave, a u njenom koncertu, koji je počeo oko 25 minuta posle ponoći, na Mejn stejdžu uživalo je više od 25.000 posetilaca Egzita.
Nastup Erike Badu noćas je iz temelja potresao zidine Petrovaradinske tvrđave, a u njenom koncertu, koji je počeo oko 25 minuta posle ponoći, na Mejn stejdžu uživalo je više od 25.000 posetilaca Egzita.

Ova "kraljica soula" iz Dalasa, dobitnica četiri "Gremija", poznata po autentičnom vokalu i ekscentričnom izgledu, hitovima "Love of my life", "On &On", "Bag lady", "Window seat", "Tayron", u ritmu afričkih bitova, američkog bluza, džeza i fanka, raspoloženje u publici podigla je do maksimuma.

Da atmosfera na glavnoj festivalskoj bini bude na najvećem nivou mnogo je doprineo i zvezda britanskog repa Plan B, čiji je hit "II Manors" ugledni "Guardijan" svojevremeno proglasio najvažnijom mejnstrim protestnom pesmom godinama unazad.

Tom pesmom ovaj reprer je postao idol nove radničke klase ne samo u Britaniji nego i u celom svetu.

Na popularnoj Dens areni zapažen je bio nastup Amerikanke Miš Kittin i Ričia Havtina, dok su na Fjužn stejdžu u glavnoj ulozi bile domaće snage predvođene "Električnim orgazmom", koji je pored čuvenih hitova promovisao novi album.

Na Eksploziv stejdžu pored nastupa odličnih Nemaca "Sodom", koji neguju čvrst zvuk, odličnu svirku su imali i mađarski bend "Farcry" i slovenački "Sarcasm".

Priliku da se opuste imali su i novinari akreditovani za praćenje Egzita jer je za njih JDX Bekstejdž priredio koktel na kome je svoje muzičko umeće demonstrirao bend "JDX supergrupa" koji čine Sergej Trifunović, Katarina Žutić, Ida Lolobriđida, Bojana Vunturišević, Andrijana Belović, Andrijana Belović i Petar Rudić.

  • Miloš

    16.07.2012 07:03
    oooh
    Nije tačno da je oduševila već nas je smorila.
    Volim soul ali ono je bio bensedin za sve nas!
    I prestanite više da lupate sa ovakvim i sličnim informacijama, molim vas.
  • bn

    15.07.2012 19:47
    Jel to konacno gotov EXIT?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti