Gansi "zapalili" publiku poslednje večeri Egzita

Zvezde poslednje festivalske večeri Egzita bili su članovi benda "Guns n' Roses" koji su nastupili na "Mejn stejdžu" pred 35.000 ljudi.

Zvezde poslednje festivalske večeri Egzita bili su članovi benda "Guns n' Roses" koji su nastupili na "Mejn stejdžu" pred 35.000 ljudi.

Svi koji su došli da čuju, vide i pozdrave rokere koji su svetsku slavu stekli sredinom osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka, mogu reći da su prisustvovali istinskom spektaklu priređenom od strane grupe koja je u aprilu mesecu postala "stanovnik" kuće slavnih.

Ono po čemu će koncert "Guns 'n' Roses" na Petrovaradinskoj tvrđavi ostati upamćen je činjenica da je glavna festivalska bina prvi put u istoriji Egzita promenjena zbog nekog izvođača. Šest ogromnih šlepera u nedelju rano ujutru je dopremilo tone i tone opreme pa je tokom dana nikla ogromna bina sa koje su zvezde završne večeri Egzita "pržile" više od dva sata na oduševljenje brojnih fanova. Publika ovim legendama roka nije zamerila ni to što su sa početkom kocerta kasnili punih 45 minuta.

U prethodna četiri dana, Petrovaradinska tvrđava je imala oko preko 130.000 posetilaca, a slabija poseta zabeležena je samo prvog dana. Posetioci su tokom četiri dana imali prilike da čuju oko 400 izvođača i posete prateće programe kao što su tribine, performansi ili projekcije filmova. Na ovogodišnjem Egzitu bilo je angažovano čak 1.500 volontera iz svih krajeva sveta, koji su brinuli da na festivalu i u Egzit kampu sve funkcioniše u najboljem mogućem redu.

Egzit festival je odavno stekao reputaciju najvećeg i najvažnijeg muzičkog događaja u jugoistočnoj Evropi.

  • Sanja

    18.07.2012 08:16
    grupa moje generacije
    Nikog necu vredjati,a ovo su cinjenice:
    Guns-i su grupa moje generacije,a ne 90-tih.
    Ja sam malo starija, ove godine mi je 50 g. ali ja slusam ovu grupu poprilicno dugo.
    Zato mislim da mogu da napisem da su bili odlicni imajuci u vidu godine Axl Rousa i cinjenicu da kod nas nije bas najpoznatiji album
    Kineska demokratija kojim su poceli koncert.Naravno, publika je cekala Novembarsku kisu i ostale hitove.
    Takodje, najveci deo generacije sa Exit-a slusa vec godinama neku drugu muziku,pa onda nije cudo sto ih ovo ne odusevljava.
    Ja sam gledala jednu od najvecih atrakcija ikada i stalno sam ispred ociju imala sliku sa Live Aida i tadasnji izgled pevaca koji se mnogo promenio.Ali, zato mu je nova generacija gitarista fenomenalna.To mogu cak i devojcice iz prvog reda da potvrde.
    Mislim da je ovo bio koncert za pamcenje,ali me ne ljuti ako neko misli drugacije.Ipak su oni nekako blizi mojoj generaciji generalno kao grupa i muzicki.(ne po godinama ovih mladjih clanova)
  • koko

    17.07.2012 23:39
    ništa posebno
    Nisam baš čula oduševljenje medju posetiocima generalno za sve vreme trajanja EXITA...Ko nije bio, neka se ne kaje!
  • Boki

    16.07.2012 19:40
    Odlicni ali lose postavljeno ozvucenje
    Momci su dali sve od sebe ali ozvucenje je bilo smesno postavljeno.
    Mogao si posle 20-30 sekundi da prepoznas pesmu a bas je toliko udarao da je kvario kvalitet celokupnog zvuka.
    5+ za Guns n' Roses
    2- za ozvucenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti