Stotinak intervencija poslednje večeri Egzita

Služba Hitne pomoći je poslednjeg dana Egit festivala u kampu i na prostoru Petrovaradinske tvrđave intervenisala ukupno 104 puta, izjavio je glavni tehničar u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Nenad Vukas.

Služba Hitne pomoći je poslednjeg dana Egit festivala u kampu i na prostoru Petrovaradinske tvrđave intervenisala ukupno 104 puta, izjavio je glavni tehničar u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Nenad Vukas.

- Veliku većinu slučajeva smo sanirali na licu mesta, a svega troje pacijenata smo prevezli na dalju dijagnostiku - rekao je Vukas, dodajući da su od ukupnog broja intervencija četiri bile zbog trovanja alkholom, tri zbog trovanja psihoaktivnim supstancama, dok se u ostalim slučajevima radilo o uganućima i sličnim lakšim intervencijama. Sumirajući sva četiri dana, Vukas je istakao da služba Hitne pomoći nije imala ni jedan teži slučaj i da se "sve podvodi pod lakše dežurstvo".

Na Petrovaradinskoj tvrđavi, u blizini glavne festivalske bine, bila je instalirana poljska bolnica kapaciteta 20 ležajeva, dok je na različitim lokacijama na Tvrđavi i u Egzitovom kampu na Štrandu bilo raspoređeno šest mobilnih medicinskih ekipa sa sanitetskim vozilima.

  • 17.07.2012 10:04
    Droge
    hitna pomoć ima više intervencija običnim vikendom nego za vreme exita.
    Kao i obično, narod se vazdigao na prljave strance, narkomne koji kvare naš lepi grad...ali sad ćute, ili su uvideli da su naša deca kanda malo iskvarenija nego što su mislilli pa nemaju komentar, ili samo ne veruju očima i ćute :)

    teško nama dok nam drugačiji od nas nikako ne valjaju
  • semtex

    16.07.2012 21:38
    @Tiberius
    Tebi malo?E jadnice...
  • @Anonimus

    16.07.2012 16:33
    ..u pravu si! dosta vise sta kako ko.. uzivajte ljudi..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti