Osam stranaka formiralo većinu u Temerinu

Predstavnici DS, SPS–PUPS, Demokratske stranke vojvođanskih Mađara, koalicije DSS– NS, SVM i Grupe građana "Za prosperitet opštine Temerin" potpisali su u Temerinu koalicioni sporazum o većini u Skupštini opštine i formiranju nove opštinske vlasti.
Predstavnici DS, SPS–PUPS, Demokratske stranke vojvođanskih Mađara, koalicije DSS– NS, SVM i Grupe građana "Za prosperitet opštine Temerin" potpisali su u Temerinu koalicioni sporazum o većini u Skupštini opštine i formiranju nove opštinske vlasti.

Predsednik opštine u novom sazivu biće Vladislav Capik iz Demokratske stranke, zamenik predsednika Nikola Ember iz Socijalističke partije Srbije, dok će Skupštinom opštine predsedavati Andraš Gustonj iz Demokratske stranke vojvođanskih Mađara.

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Temerinu saopštio je pre tri dana da je, nakon dva meseca pokušaja da učestvuje u formiranju lokalne vlasti u Temerinu, odlučio da te pregovore prekine. Ubrzo nakon toga i Preokret se pridružio LSV-u i povukao iz pregovora.

Nastavak konstitutivne sednice na kojoj će se izabrati svi organi Opštine zakazan je za 23. jul, do kada će biti poznata imena i svih članova Opštinskog veća.

  • 19.07.2012 09:32
    Bora siriški Šnajder
    Razvojni put Bore siriškog Šnjadera.je tekao od krojačke radnje bejbi opreme koju je uspešno vodio sa III stepenom srednje škole. Nakon toga se bacio u politiku te postao predsednik MO DS Sirig tako što je zabio "nož" u leđa svom kumu! Sledeći korak "napred" u njegovoj bogatoj političkoj karijeri se dogodio kada je ničim izazvano postavljen na mesto zamenika predsednika opštine. Na ovoj funkciji je uspeo za 4 godine da ne uradi ništa za Temerin iako je imao žutu vertikalu vlasti na svim nivoima. Danas kako saznajemo moj drug iz školskih dana postaje gradnonačelnik Temerina. Od šnajdera do predsednika opštine. E, da li može da se bude predsednik opštine bez fakultetske diplome?
  • Jaracan

    17.07.2012 13:29
    Pozivam sve revizije, medije i nevladine organizacije da se pozabave ovom malom opstinom. Imamo skup najnemoralnijih ljudi na vlasti, iscedili su opstinu do nenormalnog nivoa, nikakav napredak nismo videli vec 20 godina, a ovakve koalicije sluze samo da bi svi dobili deo kolaca. Najuriti sljam!
  • Fiber

    17.07.2012 10:25
    Neka samo neka nema SnS-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti