SPO i RDS formirali novu odborničku grupu u Skupštini grada

U Skupštini Novog Sada danas je formirana nova odbornička grupa pod nazivom "Svi za Novi Sad", koju će činiti devet odbornika Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke.

U Skupštini Novog Sada danas je formirana nova odbornička grupa pod nazivom "Svi za Novi Sad", koju će činiti devet odbornika Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke.

Novoj odborničkoj grupi predsedavaće Branka Bežanov, a zamenik joj je Zoran Narančić. Kako se navodi, o tome je danas obaveštena predsednica novosadskog parlamenta Aleksandra Jerkov.

Odbornička grupa "Svi za Novi Sad" zalagaće se za ravnomeran razvoj svih delova Novog Sada i formiranje gradskih opština, kroz promenu Statuta grada, čime bi, kako je navedeno, Novi Sad prestao da bude poslednji veliki grad u državi sa potpuno centralizovanim sistemom gradske uprave. Zalagaće se i za socijalno odgovornu politiku grada, okrenutu prema marginalizovanim društvenim grupama, višečlanim porodicama i deci bez roditeljskog staranja, dostupnost sportskih i kulturnih sadržaja tokom cele godine svim građanima Novog Sada, a posebno stanovnicima prigradskih naselja.

"Prema organima izvršne vlasti u Novom Sadu odnosiće se konstruktivno, uz insistiranje na ostvarivanju navedenih usaglašenih programskih ciljeva. "Odbornička grupa je otvorena za sve odbornike koji budu želeli da se priključe i doprinesu ostvarivanju navedenih ciljeva, a ostalim odborničkim grupama u Skupštini grada Novog Sada pruža ruku saradnje", navedeno je u saopštenju.

Sem Branke Bežanov i Zorana Narančića, članovi nove odborničke grupe su Vojin Malešev, Tomislav Bokan, Aleksandra Bokan, Boris Jovičić, Saša Novaković, Dušan Bokan i Tatjana Dojčinović.

  • panonius

    27.07.2012 20:11
    rodbino
    krki (krko ko baba) je počeo sa svojim sinčićem od svojih šezdesetah godina (čitaj dinastija) , sada neki bokani (ne zna im se broj). dajte , malo spustite gas... očigledno , romi mogu da reše pitanje vlasti u gradu . Nego , i bez obzira na zabranu , sve više se pojavljuju po gradu sa konjskom zapregom i skupljaju sekundarne sirovine ( mada im dajem podršku da se i ovo papira ,kartona ... spase). Nego , da li postoji ministrstvo za ekologiju (koji su im rezultati do sada???). DA LI SMO MI JEDINA DRŽAVA U EVROPI (?) u kojoj se se STAKLO (nikad istrunuti neće) , PAPIR , METALNI OTPAD itd. ne skupljaju , nego bacaju na gomilu ???
  • Vidoviti Mita

    21.07.2012 14:38
    Odgovor Mališi
    Šta ću kad sam vidovit, a tako i pasulj kaže..Ali kako god, Romi odlučuju ko će sastavljati gradsku vlast, a iskreno i drago mi je jer sam umoran od svih predhodnih i od svih "demokratskih" kombinacija više nema ni levice ni desnice..
  • Mališa

    20.07.2012 14:02
    "Vidoviti Mita
    E moj Mito, da si ti vidovit ti bi lepo konstatovao ovako: Ako od septembra u Novom Sadu bude SPO svidelo se to nekom ili ne, Novi Sad je utulio ya sva vremena.. Pa jos ako im se pridodaju Bokani i ostali kameleoni onda je to put bey povratka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti