Ciklonizacija: Komarci se uništavaju svakodnevno

Na području Novog Sada u toku je četvrta faza ovogodišnjeg uništavanja komaraca.

Na području Novog Sada u toku je četvrta faza ovogodišnjeg uništavanja komaraca.

To podrazumeva kombinovane biološke i hemijske tretmane protiv larvi i odraslih jedinki i sa zemlje i iz vazduha. Kako tvrde u "Ciklonizaciji", na terenu su svakodnevno sve raspložive ekipe i kompletna mehanizacija.

- Radimo neprekidno, prskamo ih iz helikoptera, sa amfibije, čamca i iz automobila - kaže za Radio 021 menadžer za odnose sa javnošću u Ciklonizaciji Dario Aćimović i napominje da će ovakvi kombinovani tretmani biti nastavljeni do kraja sezone. Kako kaže, trenutno je pik i rečnih i kućnih komaraca.

On dodaje da je od ove godine prskanje bilo po EU standardima što znači da zaprašivanja iz aviona nije bilo direktno iznad naseljenog mesta. - Avio tretmane izveli smo isključivo u zaštitnim zonama uz Dunav i tako napravili tampon između grada i izvorišta komaraca - objasnio je Aćimović za 021.

  • Robert

    06.08.2012 06:37
    PROTIV PRSKANJA
    Kome mogu da se zalim posto ja NE ZELIM da rade prskanje sa zemlje u mojoj ulici? Znaci kad prodju kombijem prskaju mi direkt kroz prozor, imam bebu od mesec dana i NE ZELIM da udise ove neproverene hemikalije. Da li Ciklonizacija moze da mi obezbedei pisani dokaz da su hemikalije APSOLUTNO proverene i bezbedne za ljude, posebno decu?! Ako moram da biram, biram ujed komarca, ovu hemiju NE!
  • B

    24.07.2012 05:41
    Banatic
    U Banaticu ove godine, ni traga ni glasa od komaraca; nijednog nisam video niti cuo, a decica mirno spavaju i pored otvorenog prozora; i nema crvenih i bolnih tackica ujutro.... Dobar posao uradiste na nasoj teritoriji, samo tako nastavite!!!
  • 20.07.2012 09:45
    U ulici Kolo srpskih sestara uvece ih je nesnosno mnogo, a prosle godine ih nije bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti