Ipak se gradi most na Ribarcu

Izgradnja pešačko-biciklističkog mosta preko Dunavca, koji bi povezivao Sunčani kej sa Ribarskim ostrvom, trebalo bi da počne čim budu rešena imovinsko-pravna pitanja na površinama koje će most zauzeti, izjavio je za Radio 021 gradonačelnik Igor Pavličić.

Izgradnja pešačko-biciklističkog mosta preko Dunavca, koji bi povezivao Sunčani kej sa Ribarskim ostrvom, trebalo bi da počne čim budu rešena imovinsko-pravna pitanja na površinama koje će most zauzeti, izjavio je za Radio 021 gradonačelnik Igor Pavličić.

On je dodao da su u gradskom budžetu obezbeđena sredstva za ovaj projekat, a da postoji i arhitektonsko rešenje, pa će most čija je izgradnja najavljena u januaru, pa zatim otkazana krajem marta ipak biti podignut.

"Ono što nam je u ovom trenutku najbitnije i na čemu radimo jeste rešavanje imovinskih odnosa na samom Ribarskom ostrvu. Smatramo da to neće biti problem i da će vlasnici parcela na koje most treba da se spušta, dati saglasnost za njegovu izgradnju", rekao je Pavličić.

Gradonačelnik je dodao da je pored mosta, na Ribarskom ostrvu planirana i izgradnja kampa, koji bi bio na raspolaganju svim turistima tokom čitave godine.

"Smatrali smo da je lokacija za gradski kamp na Ribarskom ostrvu dobra ideja i zbog toga smo to stavili u naše planove i projekte. To će podrazumevati uređivanje centralnog dela Ribarskog ostrva koji je najzapušteniji i koji se sada, nažalost, koristi kao odlagalište smeća", završio je Pavličić.

Pitanje izgradnje kampa na Ribarcu ponovo je pokrenuto nakon što je postavljanje Egzitovog sela na Štrandu naišlo na neodobravanje dela Novosađana.

  • Novosadjanka

    03.08.2012 17:18
    Van pameti!
    Hvala svima koji su glasali za Pavlicica, Bokana i Canka... Sada ce njihov finansijer za svoje luksuzno naselje da ima most koji cemo mi da mu izgradimo a usput ce da posece i ono malo drveca sto je sotalo u NOvom Sadu... Pavlicicu gde su pare od Beogradske Kapije, sta bi sa njenom restauracijom? Gde je kolektor kanalizacije? Gde su sahtovi i resetke na Novosadskim ulicama. Ako krenete da gradite ovo dok ljudi gladuiju, onda sve koji su glasali za Vas treba u mardelj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti