Novo probijanje roka za "Kamenicu 2"?

Rok za otvaranje "Kamenice 2", medicinskog kompleksa koji se gradi u okviru instituta u Sremskoj Kamenici, ponovo je doveden u pitanje.
Rok za otvaranje "Kamenice 2", medicinskog kompleksa koji se gradi u okviru instituta u Sremskoj Kamenici, ponovo je doveden u pitanje.

Iako je ranije najavljeno da bi prvi pacijenti u novom objektu mogli biti primljeni krajem ove godine, pokrajinski premijer, Bojan Pajtić, na direktno pitanje s tim u vezi, nije bio precizan. "Opremanje "Kamenice 2" zavisiće od priliva budžetskih sredstava i to jeste jedan od naših apsolutnih prioriteta. Mi smo i do sada dovršavali sve ono što smo započeli, ali nije uvek sve do dobre volje", kaže Pajtić.

Građevinski radovi na ovom kompleksu su završeni, a narednih meseci bi trebalo kupiti opremu i zaposliti osoblje koje će raditi u novom delu instituta. Podsetimo da je prvobitno planirano da prvi pacijenti na lečenje u "Kamenicu 2" dođu još krajem prošle godine, ali je taj rok pomeren za još 12 meseci. Na institutu su ranije izrazili zabrinutost da zbog nedostatka kadra i potrebe za dodatnim edukacijama neće spremno dočekati otvaranje novog kompleksa koji se najavljuje kao jedan od najsavremenijih u regionu.

Tadašnji pokrajinski sekretar za zdravstvo, Atila Čengeri, rekao je za 021 da je Ministarstvo zdravlja bilo oprezno u vezi sa zapošljavanjem u zdravstvu, jer u mnogim zdravstvenim centrima postoji višak zaposlenih, ali da je znatan broj institucija koje su imale problema s manjkom medicinskog osoblja dobilo dozvolu za primanje novog kadra. (D.S.)

  • koka

    20.07.2012 04:37
    kamenica 2 je malo vise od kolubare( tri kolubare)moraju prvo da se zadovolje apetiti:malo da se proputuje, da se napune bankovni racuni kupi po neka nekretnina deca posalju u ameriku na "usavrsavanje"jer boze fale nam strucnjaci a oni ce biti "osposobljeni"sto od mamine i tatine skole to i od americke SVAKA CAST JANA SRBIJO!!!!!!
  • 19.07.2012 20:28
    "Jadne" nabavke su zakočile radove!

    Samo da se dogovore ko će uzeti proviziju!
  • alek

    19.07.2012 19:10
    iskreno
    Kako uopste da se i izgradi kad su prvo sve strucnjake oterali da bi zauzvrat nabavljali sterilizatore po 5 puta vecim cenama kao i recimo CT aparat za Institut za KVB koji inace nov kosta 600000 eura a placen je 2 miliona...Ljudi pa dvaput se otvarala decija poliklinika...O cemu pricate...To ce biti kao Skadar na Bojani...Urgentni jos nema upotrebnu dozvolu a radi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti