Gradska voda ispravna za piće, sa javnih bunara nije

Novosađani piju ispravnu vodu i imaju vazduh zadovoljavajućeg kvaliteta, pokazale su analize Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Novosađani piju ispravnu vodu i imaju vazduh zadovoljavajućeg kvaliteta, pokazale su junske analize Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Specijalista higijene u ovom Institutu Emil Živadinović kaže da je voda iz gradskog vodovoda zdravstveno ispravna. Za razliku od gradske vode, voda sa javnih bunara nije ispravna i ne preporučuje se za piće.

Voda na Štrandu se kontroliše svakoga dana, a na drugim plažama u gradu, kao i na kupalištima u Futogu i Begeču analize se rade jednom nedeljno. Podaci govore da više od 50 odsto uzoraka površinske vode na Štrandu odgovara propisanoj drugoj klasi, što znači da je bezbedna za kupanje, rekreaciju i sportove na vodi.

I namirnice kontrolisane u junu su u velikoj većini pokazale ispravnost jer je tek kod oko pet odsto analiziranih uzoraka utvrđena neka neispravnost.

  • vladimir

    21.07.2012 12:46
    bistra voda
    kad bi se zezali :)
  • sdragan

    20.07.2012 05:41
    Daj ne lupajte vi koji vecno "blatite" nasu vodu...Prava je sreca da imamo koliko tolko ispravnu vodu za pice...Pa sta biste vi hteli da vam sa cesme curi neka voda sa Alpskih visova...ili Evian..?
    Verujem da ne postoji osoba koja bi potpisala hemijsku analizu vode suprotno pravim rezultatima...Pa ljudi moji to su ozbiljne stvari, nema tu zezanja.
    Ako neki misle da nam voda ne valja neka odu malo do Banatskih sela da probaju vodu iz njihovih vodovoda...Nasa Novosadska voda pored njihove je bozansko pice!
    Uostalom sa vrlo malo sredstava mozete instalirati na kucni sistem efikasne filtere koji ce vam stoprocentno spreciti da mehanicke necistoce iz vodovoda dodju do vase case za pice...
    Ali ne...mi smo po pravilu glupaci koji nikome nista ne verujemo...A i najbolje smo ovce za sisanje...Pa kupujte onda raznorazne Rose,Prolome,itd...za 100-150 din/5lit.
  • 1 NS

    19.07.2012 12:37
    Neka hvala
    A azbestne cevke, koje ste ovde spomenuli kao sporednu stvar u drugim vestima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti