Novi Sad: od 1.700 taksista tek 500 sa dozvolom za rad

Glavni saobraćajni inspektor Mladen Bašić izjavio je da u Novom Sadu radi oko 1.700 taksista, a od tog broja njih svega oko 500 poseduje potrebne dokumente za rad.

Glavni saobraćajni inspektor Mladen Bašić izjavio je da u Novom Sadu radi oko 1.700 taksista, a od tog broja njih svega oko 500 poseduje potrebne dokumente za rad.

Međutim, kako tvrdi, saobraćana inspekcija nema dovoljan broj inspektora kako bi sankcionisala sve koji nelegalno rade.

Članovi taksi udruženja "Sitans" su na sastanu sa Bašićem ocenili da pored niske cene vožnje, najveće probleme imaju upravo sa velikim brojem nelegalnih taksista i neefikasnim radom inspekcije.

- Među gradskim taksistima dominiraju oni koji rade nelegalno. Ili nemaju potpunu dokumentaciju, ili nemaju uopšte dokumenta, što se odražava na kompletnu delatnost i na nas koji uredno izmirujemo sve obaveze prema državi - kažu predstavnici "Sitansa".

  • 15.01.2013 08:18
    navali te na taxiste
    Ajd sad navalite na taksiste??? Ne možete ništa Djuriću (Novitet),ne možete ništa onom šeiku (Neobus),ne možete ništa Salfodu( Novosadska mlekara),ne možete ništa onom iz Beograda (nacionalni taksi) koji je mogao ??? da radi u Novom Sadu,gde je oprao pare i zbriso,ali samo sirotinji možete oduzimati aute i pluvati po njima!? Stidite se svojih dela i nedela,sram vas bilo!
  • Ekotaksi

    20.07.2012 05:14
    @Veternik, Futog, B.Palanka
    U tim prigradskim naseljima razbijaju glave i automobile novosadskim taksistima, ako zadju na taj 'teren'
    +Taksisti iz tih naselja komotno dolaze u NS, i prete fizichkim obrachunom NS taksistima, ako sluchajno uzimaju stranke sa "njihovih' stajalishta.

    Inspekcija nikad nikad nikad! nije kontrolisala te divljake iz drugih gradova. Nema to veze sa manjkom ljudstva, vec sa $$$$$
  • Bravo

    19.07.2012 21:18
    Basicu
    pohvali se malo sugradjanima svojim "upsesnim" radom. Kako ono kaze stara dobra:"Cega se pametan stidi, time se budala hvali".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti