Radnici Noviteta sutra u protestnoj šetnji

Radnici u štrajku u Novitetu, zakazali su za sutra protestnu šetnju jer poslodavac nije poštovao dogovor o izmirenju obaveza za penzijsko i zdravstveno osiguranje iz Sporazuma o prekidu štrajka, kazala je za Radio 021 predsednica sindikata "Solidarnost", Gordana Kojić.

Radnici u štrajku u Novitetu, zakazali su za sutra protestnu šetnju jer poslodavac nije poštovao dogovor o izmirenju obaveza za penzijsko i zdravstveno osiguranje iz Sporazuma o prekidu štrajka, kazala je za Radio 021 predsednica sindikata "Solidarnost", Gordana Kojić.

U ovom protestu zakazanom za 10 časova, kolona radnika krenuće iz "Noviteta" Futoškim putem prema Skupštini Vojvodine i neće ometati saobraćaj. Prema rečima predsednice sindikata, zaposleni čekaju da vide listing da je firma počela da plaća doprinose, koje nije uplaćivala poslednje dve godine.

"Mi smo od 16. jula u štrajku, a u međuvremenu nam je isplaćena zarada za maj. Preostalo je još da nam se reši pitanje vezano za doprinose, za dve godine unazad, tako da smo odlučili da organizujemo protestnu šetnju kako bismo videli da li će pokrajinska vlada moći da nam pomogne u rešavanju problema", rekla je Kojićeva za 021.

Pokrajinski sekretar za privredu i zapošljavanje Miroslav Vasin, kaže da je zahtev za povezivanje radnog staža prihvaćen i da će problem uskoro biti rešen.

"Čitav proces ide u dobrom pravcu, što znači da je poreska uprava ubacila u proceduru donošenje odluke o reprogramu poreskog duga, čime je zahtev kompletiran i trenutno se nalazi pred nadležnim organima u Beogradu. Ja sam siguran da ćemo u sledećih nekoliko dana doći i do tog rešenja, što znači da će ljudima biti povezan radni staž, a to će značiti i overu zdravstvenih knjižica", završio je Vasin.

Direktor "Noviteta" Aleksandar Petrović izjavio je da se radi na rešavanju problema i da bi radnici za nekoliko dana trebalo da dobiju zdravstvene knjižice.

  • XXL

    20.07.2012 04:48
    Džaba se šetate....
    Džaba vam je šetnja po ovoj vrućini! Niko djuriću ništa ne sme! A vas samo lažu,kao i mlekare u ostale,onaj Vasin i DS-tim. Najbolje da se žalite Mladenu Bašiću, da otme kola od linijskih taksista,pa da BELI,nekog od vas uposli!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti