Komunalna inspekcija sprečila održavanje pijace "Moj salaš"

Prvi put posle osam godina, danas nije održana pijaca organske hrane "Moj salaš" jer je došlo do verbalnog sukoba komunalne inspekcije i učesnika ove pijace.  
Prvi put posle osam godina, danas nije održana pijaca organske hrane "Moj salaš" jer je došlo do verbalnog sukoba komunalne inspekcije i učesnika ove pijace.

Jedna od organizatorki pijace, Olivera Radovanović, rekla je za Radio 021 da je dobila informaciju od komunalne policije da danas ne mogu da održe pijacu na mestu na kom se uvek nalazi. - Danas pijace nema jer komunalna inspekcija non-stop tu stoji i ne dozvoljavaju da se pijaca namesti - izjavila je Radovanovićeva.

Komunalna policija je neporedno pred današnje otvaranje, koje je bilo zakazano za 14h, zatražila od proizvođača da svoje automobile sklone sa platoa i ostave ih na parkingu, a da tezge pomere na plato. Ovo je naišlo na veliko nezadovoljstvo prodavaca, kojima ne odgovara da svoju robu premeste iz hladovine na jako sunce.

Prodavci odgovornim za ovo smatraju kafić ispred kog se pijaca nalazi, kao i komunalnu policiju. Zato su ušli u žustru raspravu sa komunalnim inspektorom koji je bio prisutan. On je izlagačima i organizatorima rekao da treba da se pomere da bi se prostor "komunalno uredio kako dolikuje". Za Radio 021 nije imao komentar. (Ivona Temešberger)

  • Lala1

    22.07.2012 07:44
    Zakon
    Zakon je zakon i mora se postovati u celosti. U svakom gradu postoji odredjeno mesto, hala ili prostorija namenjena za takvu vrstu delatnosti.
  • novosadjanka

    20.07.2012 09:36
    pijaca moj salas
    Zvanicno saopstenje komunalne inspekcije glasi da pijaca "moj salas" narusava komunalni izgled grada" .. i tako osam godina (moj komentar). zanima me samo kako njujorcani ne najure pijacu na union skveru sa sve friziderima i tendama i naslaganim teglama i friskim mafinima? tamo moze jedna djulija roberts da kupuje jaja ili meso iz rucnog zamrzivaca sa farme "flying pig" a ovde je mladi komunalni inspektor gadljiv i to mu narusava komunalni izgled grada. mozda da mladi inspektor promeni profesiju kad je tako gadljiv?
  • ajvar

    20.07.2012 09:11
    jednom sam....
    ....kupio domaci ajvar na eko pijaci sa standa koji je bas bio tu u hladu(mislim da je bio neki septembar prilicno vreo).
    E kada je doslo do konzumacije istog, bogme je uzvristao fest.E sad da li je do hlada ili cega drugog pitanja treba postaviti organizatorima.
    (sunce i godisnja doba manje bitno)Trebaju da obezbede svojim izlagacima uslove za rad,a ne kao indijanci da prodaju proizvode org.porekla i preradjevine istih bez adekvatnih rashladnih uredjaja i sl......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti