Jet ski trke ovog vikenda na Štrandu

Ovog vikenda će, treću godinu za redom, Novi Sad biti domaćin najbržih Jet Ski trkača u Evropi.

Ovog vikenda će, treću godinu za redom, Novi Sad biti domaćin najbržih Jet Ski trkača u Evropi.

Organizatori, Jet Ski klub "Motojet" iz Novog Sada, očekuju da broj takmičara bude veći nego prošle godine kada je publika na Štrandu mogla da gleda nadmetanje 97 trkača iz 15 zamalja. Za sada je sigurno da će učestvovati nekoliko aktuelnih i bivših svetskih šampiona.

Sistem takmičenja u Jet ski trkama je takav da se za svaku klasu trkačkog vikenda voze dve trke pa se konačni rezultati i pobednik klase odlučuju na osnovu zbirnog rezultata. Jet Ski trke su podeljene u tri osnovne klase: SKI (skuteri na kojima se stoji), RUNABOUT (skuteri na kojima se sedi) i FREESTILE (skuteri na kojima se izvode trikovi i akrobacije). U okviru te osnovne podele klase se dalje dele prema nivou dozoljenih modifikacija, kao i prema uzrastu, polu i nivou znanja takmičara.

Pored same trke, na programu je i promocija bezbedne vožnje na vodama, promocija zaštite životne sredine i promocija turističkih potencijala na delu Dunava koji protiče kroz našu zemlju.

Trke su zakazane za 28. i 29. jul u periodu od 10 do 16 časova, dok će slobodan trening biti održan u petak 27. jula.

  • brka

    24.07.2015 09:57
    deste zlobnici, mrgudi ili ti po novom hejteri, probudili ste se opet da kontrirate I iznosite vase stavove u kojima je prihvatljivo I dobro samo ono sto je vama drago???
    trke skutera su poceli da organizuju entuzijasti I zaljubljenici u iste, tu profita nema, zvuk koji skuteri proizvode slican je I onom sto proizvode motorne testere ili trimeri za travu ne znam kako se borite protiv toga??? a taj zvuk mi je prihvatljiviji od zvuka muzike koja tresti iz kafana na obali dunava nocu.... dva dana po par sati nece vam skoditi ni malo a svakako vi koji ovde iznosite svoje misljenje I svoju kontru necete biti na strand za vikend...takvi kao vi sede kod kuce za racunarom I zatrpavaju ove vesti svojom velikom nuzdom.....
  • nema nade

    23.07.2012 14:53
    ...a da organizujete takmicenje u streljastvu u Betaniji ili dvoboje sekirama u Radosnom Detinjstvu?
    Sto da ne? Sigurno bi se okupila 'masa' da gleda!
  • SPORTISTA

    23.07.2012 12:47
    Nije fer
    Celog života niste znali šta je sportska borba i dostojanstvo,grabili ste i grabili preko tuđih ruku i leđa,a sad bi preko trka malo da ulepšate imidž i promovišete sportski život. hehe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti