Imlek nastavlja proizvodnju pavlake sa zelenim poklopcem

Uprkos zatvaranju Novosadske mlekare, jedan od najprepoznatljivijih proizvoda, pavlaka sa zelenim poklopcem, nastaviće da se proizvodi u postrojenju Imleka u Subotici, izjavio je za Radio 021 generalni direktor ove kompanije, Slobodan Petrović.

Uprkos zatvaranju Novosadske mlekare, jedan od najprepoznatljivijih proizvoda, pavlaka sa zelenim poklopcem, nastaviće da se proizvodi u postrojenju Imleka u Subotici, izjavio je za Radio 021 generalni direktor ove kompanije, Slobodan Petrović.

"Subotica ima jednu od najkvalitietnijih mlekara u regionu i ta pavlaka će se proizvoditi tamo. Nije ona uvek proizvođena samo u Novom Sadu, jer to je posebna pavlaka sa određenim sastojcima i postupkom pravljenja, koji joj daju prepoznatljiv ukus na koji su Novosađani navikli", izjavio je Petrović.

On za 021 kaže da ne postoji razlog zbog kojeg bi neki brendirani proizvodi prestali da se prave i da ono što čini neki proizvod kvalitetnim nije pogon u kom on nastaje, već tehnološki postupak i sirovine od kojih se dobija.

"Slična situacija je i sa Pivničkim sirom, koji se nekad proizvodio u Pivnicama, zatim u Odžacima, pa se sada proizvodi na nekom trećem mestu. Taj brend i dalje opstaje jer za njega postoji tržište i mi nemamo razloga da ga ukinemo", objasnio je Petrović i dodao da se manje količine više ne mogu prerađivati u Novom Sadu, već se proizvodnja seli tamo gde postoje odgovarajući kapaciteti.

Imlek koji je u vlasništvu investicionog fonda Salford, nedavno je zatvorio pogon u Novom Sadu koji je postojao 60 godina, pre toga i pogone u Pivnicama, Odžacima, Vršcu i Šidu, a kako je objasnio Petrović, to je učinjeno radi ukrupnjavanja proizvodnje i povećanja efikasnosti preduzeća. (Vuk Kešelj)

  • 31.07.2012 20:04
    Zakon
    To je zakon monopola i lopova a ne tržišta. Stvar je da li to smatrate da je u redu ili nije, ili liberalni ili humani kapitalizam.
  • 24.07.2012 09:10
    @Salford monopolista
    Realno, mleka iz niske mlekare nema u dovoljnim kolicinama da pokrije trziste u NS. S druge strane, jeftiniji su verovatno iz razloga kako bi se probili na trzistu. Tako svi rade u pocetku. Kasnije, kad se stabilizujete na trzistu, polako podizete cene. Sem toga, standard u Nisu je sigurno nizi nego u Novom Sadu, pa zaposleni u Niskoj mlekari verovatno imaju nize plate u odnosu na Imlek kolege. Sve vam je to povezano. Evo jos jednog, naizgled cudnog, primera: Jestivo ulje je jeftinije u Nisu nego u Novom Sadu. To je zakon trzista.
  • Stefan

    24.07.2012 06:47
    Salford realno ima pravo da radi sa svojom imovinom sta god hoce pa tako i da zatvori NS mlekaru kao sto neko rece. Isto tako i ja imam pravo da bojkotujem njihove proizvode kao sto ce i biti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti