"Moj salaš" se seli iz Novog Sada?

Ukoliko grad Novi Sad ne omogući prodavcima na pijaci "Moj salaš" da svoje tezge sa organskom hranom postave na delu platoa Spensa koji je u hladu, organizatori će pijacu preseliti u neki drugi grad, izjavila je predsednica Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović.          

 

Ukoliko grad Novi Sad ne omogući prodavcima na pijaci "Moj salaš" da svoje tezge sa organskom hranom postave na delu platoa Spensa koji je u hladu, organizatori će pijacu preseliti u neki drugi grad, izjavila je predsednica Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović.

"Pijaca "Moj salaš" jednostavno više neće postojati. Ako grad Novi Sad ne želi svoje poljoprivredne proizvođače koji su mu godinama bili dika i ponos, mi ćemo se izmestiti u neke druge centre koji nas podržavaju", izjavila je Radovanovićeva i dodala da je Beograd veoma zainteresovan za organizaciju pijace.

Do problema je došlo kada je prošlog četvrtka komunalna inspekcija zabranila prodavcima da održe pijacu na delu platoa koji je u hladu, jer nemaju dozvolu da zauzmu taj prostor. Prema rečima Radovanovićeve, inspektori su im rekli da moraju da se pomere na drugi deo na kojem je jako sunce, što su oni odbili jer bi to dovelo do kvarenja namirnica.

"Nova lokacija koju su oni predložili, bez da su nas prethodno obavestili da je ona promenjena u odnosu na ranije godine, nalazi se na parking prostoru ispred glavnog stepeništa Spensa i potpuno je neadekvatna. Očigledno da taj ko je crtao novi plan ne zna o kakvoj se manifestaciji i prodaji radi", ocenila je Radovanovićeva.

Pijaca "Moj salaš" neće se održavati do 16. avgusta zbog godišnjih odmora, a prodavci očekuju da će do tada u razgovoru sa gradskim vlastima naći zajedničko rešenje. (Vuk Kešelj)

  • G

    24.07.2012 10:59
    @Anonimus - paranoja je duševna bolest, i uspešno se leči ako postoji volja pacijenta da se prijavi za lečenje. Uveren sam da Beograd nema pametnija posla nego da otima pijacu od 20tak tezgi Novom Sadu.
  • 24.07.2012 10:51
    NS-adjanka
    Ako "mali salas" nije pogodan za plato ispred spensa, takodje, nisu ni hotdog kolica ispred poste, pa ih niko ne dira! Treba obratiti paznju kome i na kojoj lokaciji se izdaju dozvole...Strasno!
  • 24.07.2012 10:47
    put pod noge i da s ne vraćate, uživancija u be-ge tamo mošte kako oćete! sve mislim.. podsećam, nazad nema!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti