Inspekcija: Nezakonita smena Samardžića

Gradska prosvetna inspekcija ustanovila je da je nezakonita odluka Skupštine grada Novog Sada o razrešenju Borislava Samardžića s mesta direktora Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".
Gradska prosvetna inspekcija ustanovila je da je nezakonita odluka Skupštine grada Novog Sada o razrešenju Borislava Samardžića s mesta direktora Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

Rešenje kojim je gradski parlament 6. juna smenio Samardžića nije doneto u skladu sa odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja, navodi se u zapisniku prosvetne inspekcije.

Samardžić navodi da je stav inspekcije prvi korak ka ispravljanju nepravde koja mu je naneta. On je dodao da očekuje da nadležni organi Skupštine grada ponište odluku o njegovoj smeni i vrate mu fotelju.

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je gradska prosvetna inspekcija po nalogu republičke utvrdila da mi je funkcija oduzeta mimo zakonskih okvira. Sada je red na republičko Ministarstvo za lokalnu samoupravu da odreaguje i ukine nezakonitu odluku Skupštine grada o imenovanju v.d. direktora Dragana Miloševića", kaže on.

Novopostavljeni direktor, koji je "Radosno detinjstvo" vodio i pre dolaska Samardžića, nije želeo da komentariše izveštaj inspekcije, ali je naveo da je zatekao "katastrofalno stanje" u Predškolskoj ustanovi. "Osim što su zaposleni bili suočeni sa velikom nepravdom, zbog čega će sada sto radnika ostati bez posla, dugovi su za vreme bivšeg rukovodstva dostigli čak šest miliona evra", navodi Milošević za "Novosti".

Na optužbe o dugovanjima "Radosnog detinjstva", Samardžić odgovara da Grad kao osnivač snosi najveću odgovornost za neizmirena potraživanja. Prema njegovim rečima, gradski oci u poslednje tri godine nisu povećavali budžetska sredstva namenjena Predškolskoj ustanovi, zbog čega su se dugovanja nagomilala.

  • Gagana

    21.08.2012 13:13
    Samardzij je OK
    Naravno da olajavaju Samardzica oni koji bi zeleli da udju u RD! I ja bih da udjem, ali ne daju, te visim na birou. A, bome, nisam ni vaspitac. Ko ce nama ugoditi? Ako se Samardzic vrati, hvalice ga oni koji ga sada olajavaju. Koliko sam upucena, Samardzic se bas svojski zalagao za rad vrtica. Moja sestra je npr. donosila stare igracke i pribor za novoformiranu grupu, te ne stoji da se razbacivalo u RD.
  • starac Fočo od stotinu ljeta

    25.07.2012 20:13
    Ovom se iz očiju vidi poštenje. Sva je dreka ne oko bedne plate direktora JU, već oko mogućnosti malverzacija prilikom zapošljavanja i prijema dece. Kako ovog koji je oteran, tako i ovog koji je doveden. Samo ih treba pustiti, ne bi ja tu ništa dir'o. Osim ako niste stranački aktivisti, komentatori po zadatku.
    U planu je osnivanje udruženja nezaposlenih vaspitača i roditelja koji ne mogu upisati decu. Nakon toga prestaće borbe za bednu fotelju direktora.
  • Mima

    25.07.2012 18:00
    De je bila inspekcija prosle godine
    Sad inspekcija radi svoj posao.De je bila prosle godine da ponisti konkurs za primanje radnika.Svi dobro znamo kako su primljeni radnici na neodredjeno prosle godine.Bilo je zalbi inspekcijama,gradonacelniku i u novinama objavljeno,al niko nije imao sluha za radnike.Sad bi gospodin po ZAKONU.Rec zakon je trebao da upotrebljava kad je radio.Radnik radi 10 godina na odredjeno da li je to po zakonu!?Da li ce se otkriti i njegovi saucesnici???Oni kazu da se u ovoj ustanovi rad ne postuje samo treba imati rodbinsku vezu ili neku vezu na vrhu.To je bio odgovor kad im se radnik obrati sa pitanjem zasto nije primlje u stalni radni odnos.To je ZAKON!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti