Dinkić: Moguća promena vlasti u Novom Sadu

Lider URS-a Mlađan Dinkić kaže da je uskoro moguća promena vlasti u Novom Sadu.

Lider URS-a Mlađan Dinkić izjavio je da se trenutno razgovara o mogućnosti prekomponovanja gradske vlasti u Novom Sadu.

On smatra da je DS u Novom Sadu ostvario dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast. - Mi nismo politički zainteresovani za to šta će se dogoditi u Novom Sadu jer nemamo odbornike i nećemo učestvovati u gradskoj vlasti, ko god da je formira, ali imam pouzdane informacije da se razmišlja o prekomponovanju vlasti -  pojasnio je Dinkić u izjavi Dnevniku.

Dodao je da sem Novog Sada istu sudbinu očekuje Sombor. Dinkić je naglasio da se u Beogradu takvo nešto neće desiti jer je u prestonici Dragan Đilas dobio čak 37 odsto glasova i da bi tu bilo nelegitimno menjati vladajuću garnituru.

Podsetimo, slične najave stizale su ranije iz vrha SPS-a. Međutim, matematika kod zbrajanja i oduzimanja odbornika u ovom sazivu gradskog parlamenta socijalistima ne ide na ruku ako odluče da napuste novoformiranu koaliciju.

DS i LSV imaju 33 odbornika, tu je i šest odbornika RDS, kao i jedan SVM-a. Priča se takođe da bi neko mogao biti uhapšen zbog kupovine glasova, ali naši izvori u aktuelnoj vlasti tvrde da i u slučaju takvog scenarija imaju još jednog "aduta u rukavu".

U krajnjem slučaju, nije isključena ni mogućnost formiranja koalicije između DS, SNS i SPS. To je inače i bila prva opcija o kojoj se diskutovalo nakon izbora.

Kako bilo, čeka se kraj godišnjih odmora i septembar kada Novi Sad očekuje "vruća politička jesen".

Bajatović:Doći će do promene vlasti na lokalnom nivou

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović najavio je danas da će u Vojvodini doći do promene vlasti na lokalnom nivou.

"Nakon formiranja vlasti u Vojvodini ne postoji više politički blok SPS i DS", poručio je Bajatović. On je kazao da koalicioni partneri SPS žele da se "lokalne vlasti tamo gde je moguće upodobe sa političkom voljom koja postoji na nivou Srbije". On je istakao da će svugde gde se proceni da je racionalno verovatno dogoditi promene.

Bajatović je dodao da ne želi da "licitira" sa mestima u kojima će biti izvršena promena vlasti. On je podvukao da treba voditi računa o građanima koji žive u tim opštinama, a nije stvar matematike.

Komentari 104

  • 30.07.2012 07:02
    Vlad
    Izbor nam je jadan a u suštini izlaz je samo jedan: I poziciju i opoziciju u policiju. Dno dna kako god da šerpu okreneš.
  • Mishko

    29.07.2012 05:08
    @ZoranNS - Prekompovator Dinkić
    Vi ste, ZoraneNS, interesantan komentator na ovim stranicama. Kad Vi nesto zamrsite to tesko moze da se spakuje u zdrav razum. Pa jos kad bi bili malo objektivniji mozda bi tu i moglo nesto da se napabirci. Ovako, trosite i vreme i energiju.
    Buduci da ste Vi sebi dozvolili malo kombinatorike, bicu slobodan da Vas upitam sledece:
    Sta mislite da li taj Prekomponovator Dinkić moze da udje u Skupstinu Grada Novoga Sada (NS) pored svih tih Vasih Ligasa i DS-ovaca i da ih okupi u novu odbornicku grupu koja ce biti kljuc za ovo o cemu on govori?
    Valjda vam je Knezevic u Beckereku pokazao kako se radi sa ligasima, a i drugim ljubiteljima narodne vlasti (vasim SPO-vcama, bivsim DSS-ovcima, zastitnicima roma...)!?
    Najmanji petao najviše kukuriče! A Vi kukuricete mon-stop, bez prestanka.
  • MV

    27.07.2012 10:19
    Verujem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti