Kasni uplata, radnici Noviteta još štrajkuju

Radnici Noviteta i dalje su u štrajku budući da juče, iako je tako bilo najavljeno, vlasnik preduzeća nije uplatio prvu ratu duga Poreskoj upravi u iznosu od preko tri miliona dinara.

Radnici Noviteta i dalje su u štrajku budući da juče, iako je tako bilo najavljeno, vlasnik preduzeća nije uplatio prvu ratu duga Poreskoj upravi u iznosu od preko tri miliona dinara.

Predsednica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić, izjavila je za Radio 021 da radnicima kasne i plate za jun, ali da to nije najveći problem.

"Reprogram duga postoji i vasniku je dozvoljeno da u 12 mesečnih rata izmiruje obaveze koje potiču još iz 2010. godine. Problem je u tome što je on još juče trebalo da uplati prvu ratu koja bi povezala staž za jul i avgust 2010, ali se to nije dogodilo", rekla je Kojićeva. Ona je dodala da su radnicima overene zdravstvene knjižice, ali samo na tri meseca, što je veoma kratak period.

Potpredsednica sindikata u Novitetu Aleksandra Ignjatović, izjavila je da će radnici prekinuti štrajk tek kada budu dobili dokaz o uplati doprinosa. "Ništa više ne verujemo na reč. Kada bude uplata, onda ćemo razgovarati sa vlasnikom o tome šta i kako dalje treba činiti, pošto imamo još dosta problema koje treba rešavati", kazala je Ignjatovićeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti